Založ si blog

Milá Lívia, píšem ti tieto riadky

Milá Lívia, píšem ti tieto riadky. A je to prvý a posledný krát, čo ti venujem moju pozornosť. Stredom slnečnej sústavy je slnko a nie ty. A nie, nemyslím si, že ty konkrétne môžeš za všetky problémy Slovenska. Avšak tvoje aktivity nie je sú niečo, čo by malo ostať bez odozvy. Nebudem natáčať krátke videá ako reakciu na každé tvoje video. Odmietam svôj čas venovať sledovaniu každého tvojho kroku. Zato ty, sa natáčaniu reakcií na všetko dokonca aj nejaké memečko venuješ veľa času. Ale však, predsa, čo čakať? Predsa ťa preslávilo práve toto. Kedysi si natočila video, v ktorom ťa pohoršila reklama na Absolut vodku. Pohoršilo ťa, že v nej vystupovala mulatka Natalie-narodená na Slovensku Slovenskej matke v Slovenskom kroji. Odmietam túto reklamu rozoberať a po prečítaní tohtotohto, a tohto je každému jasné že voči reklame mám isté výhrady. Nemáš však absolútne žiadny problém natáčať videá s rodákom z Mali, ktorý tiež natáčal a vystupoval v Slovenskom kroji. „Keď si dala Baranovi daj aj mne, baran má len jedno, ja mám dve“.Niekoho, kto si svoju kariéru postavil na fetišižovaní samého seba. Niekoho kto v Slovenskom kroji spieval o zoofílií, a vykresľoval Slovenské dievčatá ako kus hmoty určenej na uspokojenie.Niekoho, kto si svoju kariéru postavil na fetišižovaní samého seba. Niekoho kto v Slovenskom kroji spieval o zoofílií, a vykresľoval Slovenské dievčatá ako kus hmoty určenej len na Koitus. A potom si natočila video z Londýna. Ktorý bol vždy multikultúrnym mestom pre jeho koloniálnu minulosť. Dovolím si dodať že jedna z najväčších mešít v Európe sa nachádza priamo v Moskve. Nie si prvá a ani posledná kto nadobudol pocit, že natočenie pár videií na sociálne siete sa rovná automaticky kvalifikácia na politcké pôsobenie. čo konkrétne ty vieš a chceš ponúknuť v europarlamente? Video o tom, ako v jednej zo štyridsiatich kaviarní v Bruseli majú na nástenke pri registračnej pokladni na nástenke vedľa rozpisu služieb a čísla na opravára elektriny dúhovú vlajku v rozmeroch 3x5cm? Si matkou. Ja osobne považujem za zmysel môjho života priviesť na svet potomstvo. A kontent tvojich videií je sťažovanie sa a reakcie na všetko… Si mladá, a máš už skúsenosti s rodičovstvom. Prečo sa o ne nepodelíš na internete? Prečo nenatočíš video o tom, ako dieťaťu znížiť teplotu alebo, ako postupovať, keď ho bolia rastúce zúbky? Dokážeš sa na internete rozčulovať že si sadneš do fajčiarskej miestnosti v kaviarni a niekto pri susednom stole si počas sedenia v pri káve zapálil už tretiu cigaretu. Správaš sa ako tie ženy, ktoré v cukrárni dokážu narobiť cirkus,lebo šišky s čokoládovou polevou sa už vypredali a majú len s Vanilkovou polevou. Archetyp nepríjemnej ženy ktorý je všadeprítomný na celom svete že dokonca má v meme komunite vlastné pomenovanie-Karen.

Deti nemám, ale veľmi sa ma dotklo trápenie detských pacientov a ich rodičov keďže na Slovensku nemajú garantovaný sprievod blízkej osoby v nemocnici. Ak sa ti podarí do europarlamentu prekrúžkovať budeš sa snažiť o to, aby bolo toto právo na Slovensku garantované? Zaujímaš sa o pocity a potreby týchto matiek a ich detí? Prečo o tom nenatočíš rozhovor s jednou z nich? Ty natáčas videá s jedincami, ktorých preslávil portál refresher-ten, ktorý si sama kritizovala. S jedincami, ktorí propagujú drogy, alkohol,glorifikujú incest alebo dokonca anorektickú diétu. S jedincami, ktorých, keď otvoria ústa sa z nich valia také oplzlosti, že ak by niekto začal niečo takéto rozprávať v mojej prítomnosti sa schytím a odídem. Fotografia pri vešaní prádla- Neviem ako u teba, ale pre mňa vešanie prádla rozhodne nie je výnimočná udalosť ktorá si zaslúži fotodokumentáciu. Vešať prádlo a upratovať doma treba preto, lebo chcem doma čisto a pekne a nie, lebo chcem kontent aby som získala validáciu cudzích mužov na internete.Nerobilo mi problém vstať o hodinu skôr len aby som ožehlila oblečenie mužovi bez toho, aby ma o to požiadal len preto, aby ho mal ožehlené. Neexistuje jedna jediná fotografia. A ver tomu, že takto funguje mnoho ľudí.

Najnovšie si zaútočila na novinárku Zuzanu Kovačič Hanzelovú. Rozprávalo sa o sexuálnom násilií a obťažovaní. Povedala nasledovné:“ Mali by sa do toho zapojiť muži a urobiť si medzi sebou poriadky“.  So Zuzanou nemusíme všetci súhlasiť vo všetkom. Ale ani zbytočne ju kritizovať. Vyzvala mužov aby porobili poriadky s mužmi čo sexuálne obťažujú ženy. Nie, nato aby sa muž ženy zastal alebo ju ochránil alebo odsúdil správanie sexuálneho násilníka nemusí byť feminista. Absolútne to jeho mužnosť nedegraduje. Práve naopak. A to,že žene vadí, ak ju niekto obchytkáva, plieska, vykrikuje a píska či pred ňou masturbuje vo vlaku z nej nerobí „upištanú feministku“.  Ty konkrétne by si bola úplne v poriadku s tým, že by ťa niekto obťažoval a daľší prítomní fyzicky od teba zdatnejší muž by nezasiahol? 

 

 

 

 

 

 

 

Deň po(1983) a Vlákna (1984)

23.04.2024

Zvolila som si nie práve najštastnejšiu dobu na písanie o týchto dvoch filmoch. V Septembri minulého roka som mala pocit, ako keby cestujem v čase…Napísala som o tom..vyšlo to na tri riadky. V kinách premietajú nových krotiteľov duchov. Ale duch osemdesiatych rokov cítiť vo vzduchu aj mimo kina. Nie som dieťa éry studenej vojny a som staršia ako Kosovo, ale nie staršia [...]

Domáca strúhanka

21.04.2024

Milujem ten pocit, keď všetko to „Vysušené“ Pečivo nahádžem do mlynčeka a spácham z neho strúhanku. Nemyslím si, že je niečo na tomto procese náročné. Odporúčam pečivo skladovať v nejakej neuzatvorenej nádobe aby sa dobre „presušilo„ale aby naň nesadal prach prípadne nevliezli chrobáky. Napríklad v hlbokom plechu v rúre na pečenie-samozrejme iba [...]

Naozaj tomu veríte?

20.04.2024

Za každým jedným slovom ktoré som tu pred pár dňami napísala si stojím. A po pravde by som sa tomu viac nevenovala keby zase niečo. Zase niečo, čím žije Slovenský internet. Začína sa s bojkotom bagiet. Myslím si, že je namieste byť skeptický, či niekto, kto je doslova „chodiacou reklamou“ vyjadril podporu istému prezidentskému kandidátovi naozaj [...]

Demmin

Keď matky topili svoje deti. Hromadné samovraždy v nacistickom Nemecku

27.04.2024 12:00

Nacistická propaganda a strach z Červenej armády v apríli 1945 spôsobili, že v mestečku Demmin spáchalo samovraždu najmenej 900 ľudí.

vezuv

V okolí sopky Vezuv zaznamenali silnejšie zemetrasenie

27.04.2024 11:51

Oblasť okolo sopky Vesuv neďaleko juhotalianskej Neapola dnes ráno zasiahlo zemetrasenie o sile 3,9 stupňa.

Dvoch neplnoletých zasiahol prúd, vyliezli na odstavený vlak

27.04.2024 11:29

Dve neplnoleté osoby zasiahol na železničnej stanici v Malackách elektrický prúd. Stalo sa tak po tom, čo vyliezli na odstavený vlak.

škola, školák, žiak, hodina, vyučovanie, trieda

KVÍZ: Predveďte sa, akí ste slovenčinári. Nie je to tak zlé alebo také zlé?

27.04.2024 10:22

Kvíz rýchle preverí vaše znalosti slovenčiny. Ktorá z dvoch možností je správna?

Štatistiky blogu

Počet článkov: 105
Celková čítanosť: 188432x
Priemerná čítanosť článkov: 1795x

Autor blogu

Odkazy