Založ si blog

O „inkulizivite“ feminizmu ktorý prezentuje speváčka Beyoncé v praxi

Britský denník The Guardian dňa 23.Mája informoval o tom, že Rodiny bez domova ubytované v Travelodge čelia vysťahovaniu, keď sa začne turné Beyoncé po tom, čo sa zastupiteľstvu „nepodarilo predĺžiť ich rezervácie“

 

Podľa informácií denníka The Guardian hrozí, že až 30 rodín bude vysťahovaných z Travelodge v Enfielde a umiestnených do náhradného dočasného ubytovania, pretože ich izby si počas svetového turné Beyoncé Renaissance v Londýne rezervovali iní ľudia. Beyoncé má od 29. mája do 4. júna odohrať päť večerov na neďalekom štadióne Tottenham Hotspur.

Približne 100 izieb, teda dve tretiny hotela, je v súčasnosti rezervovaných miestnou radou. Obsadzujú ich rodiny a jednotlivci, ktorí sa nahlásili enfieldskej rade ako bezdomovci, pričom niektorí z nich bývajú štyria alebo piati ľudia na jednej izbe.

Podľa informácií denníka The Guardian sa rade nepodarilo predĺžiť rezervácie 30 rodinám, ktoré končia počas koncertu, čo znamená, že viaceré z nich budú musieť odísť.

Izby v hoteli Travelodge sa dajú rezervovať vždy len na 28 dní a rodiny už boli v minulosti v krátkom čase presťahované do iných ubytovacích zariadení, keď sa rade nepodarilo zmeniť rezerváciu skôr, ako izby obsadili ľudia, ktorí sa zúčastnili na veľkých miestnych podujatiach. Rodiny povedali denníku Guardian, že miestny orgán často čakal až do posledného dňa ich rezervácie, kým urobil ďalšiu rezerváciu.

V článku sa dočítate aj o situácií a pocitoch 42.ročnej trojnásobnej matky Collette Collington ktorá sa „na ulici“ ocitla kvôli zvýšeniu ceny „nájomného“.

Collete má okrem štvorročnej dcéry aj dvoch synov-dvojičky s poruchou autistického spektra.

Collete je čierna žena a rovnako aj jej tri deti.

                     BLACK LIVES MATTER?

(Označenie čierna/čierny osoby ktorej predkovia boli pôvodný obyvateľia subsaharskej Afriky je korektné a nepovažuje sa za nadávku a ani hanlivé označenie).

 

Collette Collington with her four-year-old daughter and two-year-old twin sons at the Travelodge(na fotografií Collete s rodinou zdroj: theguardian.com)

Beyoncé ktorá je minálne dekádu považovaná za feministickú ikonu hlásiacu sa k odkazu hnutia Black Lives Matter či dokonca v roku 2016 na SuperBowle vystúpila v odeve v štýle čiernych panterov.

(zdroj fotografie https://www.the42.ie/)

Myslím si že na mieste označiť jej gestá a aktivizmus za niečo čo je len performatívne.

Beyoncé sa nezaujíma o problémy  a životy svojich bratov a sestier ktorí žijú v chudobe a nemôžu si dovoliť lístok na jej koncert či nové tepláky z jej kolekcie. Beyoncé sa nezaujía o svojich bratov a sestry ktorí sa v USA stretávajú s diskrimináciou pri uchádzaní sa o zamestnanie.

Link na môj starší a obsiahlejší blog- Moje nepopulárne názory: Beyoncé.

bola som zvedavá či sa po medializovaní situácie vyjadrila na svojom instagrame a objavila som len sériu fotografií bez kontextu. Diskusia ma zaujala.

zdroj: Instagram.com/beyonce

užívateľské meno bpdmd:

Čakal som poctu Tine Turner, ktorej ukradla svoje tanečné pohyby atď... zatiaľ nič Beyoncé...?????


Katrina986: 
A čo "Opitý v láske" Zmeníš text. Tvoj manžel rapoval, že je Ike Turner a rapoval: „Anna Mae jedz kukučka, hovorím ti zjedz kučera“ To je hrozné, ako môžeš povedať, že Tina Turner je tvoja kráľovná a inšpirácia,
 keď si ty a tvoj manžel urobili niečo také. táto pieseň v minulosti Vedeli ste, že Tina Turner bola obeťou zneužívania, bojovníčkou a preživšou. Vedeli ste, že táto veta je skutočná veta. 
Táto veta sa vzťahuje na zneužívajúci vzťah medzi Tinou Turner a Ike Turner. Ike prinútil Tinu, aby zjedla kukuča a potom ju zbil. Ty a Jay-Z ste o tom vedeli, ale bolo vám to jedno. 
Myslite len na to, že vás zaujímajú peniaze.


Xandre111115: Ani slovo o Tininom úmrtí?

 

 

Môj kritický pohľad na filmovú sériu Resident Evil pod taktovkou Paula W. S Andersona

26.03.2024

Nedávno som písala o seriáli z roku 2022 a napadlo ma, že spíšem všetko o všetkých filmoch a,hoci budem dosť kritická samozrejme nezabudnem vyzdvihnúť prvky, ktoré ma počas sledovania jednotlivých filmov zaujali . Patrím medzi fanúšikov hernej série a hoci som voči jeho tvorbe viac kritická, mám pred jeho prácou rešpekt. Jeho Fanfiction bola sfilmovaná a dosiahla [...]

Predvolebný bizár na Slovenskom reddite

22.03.2024

Zajtra sa uskutoční prvé kolo prezidentských volieb na Slovensku. A predvolebný ošiaľ neobišiel ani Slovenský reddit. A ja vyberám dva „najlepšie príspevky“. Rozchod za Pellegriniho Je to na rozchod? Pýta sa mladý muž na reddite. Mladý muž do svojho vzťahu zaťahuje politiku. A o tom, a rieši to na internete s cudzími ľudmi. A naozaj si myslím, že je to [...]

Pozreté: Seriál Resident evil od Netflixu

18.03.2024

O seriálovej tvorbe spoločnosti Netflix nemám vysokú mienku. Avšak patrím medzi fanúšikov hernej série Resident Evil a seriálu som dala šancu. Dej seriálu sa odohráva v roku 2036-14 rokov po rozšírení T-vírusu po celej planéte. A každá epizóda sa odohráva v dvoch dejoch-Udalosti v roku 2022 a „súčastnosť v roku 2036″. Oceňujem že tvorcovia do deja [...]

zena tabletka lieky choroba liek

Japonsko eviduje 4 úmrtia a 100 hospitalizácií v súvislosti s doplnkami výživy

28.03.2024 12:09

Firma minulý týždeň informovala, že prvé sťažnosti na problémy s obličkami dostala už v januári.

korčok, pellegrini

Prezidentský duel Korčok – Pellegrini. Kampaňa nabrala na obrátkach. Môžeme čakať ešte nejaké prekvapenia?

28.03.2024 12:00

Prvý duel prezidentských kandidátov Korčoka a Pellegriniho odvysiela Rádio Slovensko a RTVS:24.

medvede, tabuľka, Repište

Pellegrini: Mimoriadne rokovanie parlamentu k odstrelu medveďov zatiaľ nebude

28.03.2024 11:31, aktualizované: 11:55

Zákon o možnom odstrele rizikových medveďov sa má prerokovať v skrátenom legislatívnom konaní na najbližšej riadnej schôdzi.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 97
Celková čítanosť: 173991x
Priemerná čítanosť článkov: 1794x

Autor blogu

Odkazy