Založ si blog

O „inkulizivite“ feminizmu ktorý prezentuje speváčka Beyoncé v praxi

Britský denník The Guardian dňa 23.Mája informoval o tom, že Rodiny bez domova ubytované v Travelodge čelia vysťahovaniu, keď sa začne turné Beyoncé po tom, čo sa zastupiteľstvu „nepodarilo predĺžiť ich rezervácie“

 

Podľa informácií denníka The Guardian hrozí, že až 30 rodín bude vysťahovaných z Travelodge v Enfielde a umiestnených do náhradného dočasného ubytovania, pretože ich izby si počas svetového turné Beyoncé Renaissance v Londýne rezervovali iní ľudia. Beyoncé má od 29. mája do 4. júna odohrať päť večerov na neďalekom štadióne Tottenham Hotspur.

Približne 100 izieb, teda dve tretiny hotela, je v súčasnosti rezervovaných miestnou radou. Obsadzujú ich rodiny a jednotlivci, ktorí sa nahlásili enfieldskej rade ako bezdomovci, pričom niektorí z nich bývajú štyria alebo piati ľudia na jednej izbe.

Podľa informácií denníka The Guardian sa rade nepodarilo predĺžiť rezervácie 30 rodinám, ktoré končia počas koncertu, čo znamená, že viaceré z nich budú musieť odísť.

Izby v hoteli Travelodge sa dajú rezervovať vždy len na 28 dní a rodiny už boli v minulosti v krátkom čase presťahované do iných ubytovacích zariadení, keď sa rade nepodarilo zmeniť rezerváciu skôr, ako izby obsadili ľudia, ktorí sa zúčastnili na veľkých miestnych podujatiach. Rodiny povedali denníku Guardian, že miestny orgán často čakal až do posledného dňa ich rezervácie, kým urobil ďalšiu rezerváciu.

V článku sa dočítate aj o situácií a pocitoch 42.ročnej trojnásobnej matky Collette Collington ktorá sa „na ulici“ ocitla kvôli zvýšeniu ceny „nájomného“.

Collete má okrem štvorročnej dcéry aj dvoch synov-dvojičky s poruchou autistického spektra.

Collete je čierna žena a rovnako aj jej tri deti.

                     BLACK LIVES MATTER?

(Označenie čierna/čierny osoby ktorej predkovia boli pôvodný obyvateľia subsaharskej Afriky je korektné a nepovažuje sa za nadávku a ani hanlivé označenie).

 

Collette Collington with her four-year-old daughter and two-year-old twin sons at the Travelodge(na fotografií Collete s rodinou zdroj: theguardian.com)

Beyoncé ktorá je minálne dekádu považovaná za feministickú ikonu hlásiacu sa k odkazu hnutia Black Lives Matter či dokonca v roku 2016 na SuperBowle vystúpila v odeve v štýle čiernych panterov.

(zdroj fotografie https://www.the42.ie/)

Myslím si že na mieste označiť jej gestá a aktivizmus za niečo čo je len performatívne.

Beyoncé sa nezaujíma o problémy  a životy svojich bratov a sestier ktorí žijú v chudobe a nemôžu si dovoliť lístok na jej koncert či nové tepláky z jej kolekcie. Beyoncé sa nezaujía o svojich bratov a sestry ktorí sa v USA stretávajú s diskrimináciou pri uchádzaní sa o zamestnanie.

Link na môj starší a obsiahlejší blog- Moje nepopulárne názory: Beyoncé.

bola som zvedavá či sa po medializovaní situácie vyjadrila na svojom instagrame a objavila som len sériu fotografií bez kontextu. Diskusia ma zaujala.

zdroj: Instagram.com/beyonce

užívateľské meno bpdmd:

Čakal som poctu Tine Turner, ktorej ukradla svoje tanečné pohyby atď... zatiaľ nič Beyoncé...?????


Katrina986: 
A čo "Opitý v láske" Zmeníš text. Tvoj manžel rapoval, že je Ike Turner a rapoval: „Anna Mae jedz kukučka, hovorím ti zjedz kučera“ To je hrozné, ako môžeš povedať, že Tina Turner je tvoja kráľovná a inšpirácia,
 keď si ty a tvoj manžel urobili niečo také. táto pieseň v minulosti Vedeli ste, že Tina Turner bola obeťou zneužívania, bojovníčkou a preživšou. Vedeli ste, že táto veta je skutočná veta. 
Táto veta sa vzťahuje na zneužívajúci vzťah medzi Tinou Turner a Ike Turner. Ike prinútil Tinu, aby zjedla kukuča a potom ju zbil. Ty a Jay-Z ste o tom vedeli, ale bolo vám to jedno. 
Myslite len na to, že vás zaujímajú peniaze.


Xandre111115: Ani slovo o Tininom úmrtí?

 

 

Deň po(1983) a Vlákna (1984)

23.04.2024

Zvolila som si nie práve najštastnejšiu dobu na písanie o týchto dvoch filmoch. V Septembri minulého roka som mala pocit, ako keby cestujem v čase…Napísala som o tom..vyšlo to na tri riadky. V kinách premietajú nových krotiteľov duchov. Ale duch osemdesiatych rokov cítiť vo vzduchu aj mimo kina. Nie som dieťa éry studenej vojny a som staršia ako Kosovo, ale nie staršia [...]

Domáca strúhanka

21.04.2024

Milujem ten pocit, keď všetko to „Vysušené“ Pečivo nahádžem do mlynčeka a spácham z neho strúhanku. Nemyslím si, že je niečo na tomto procese náročné. Odporúčam pečivo skladovať v nejakej neuzatvorenej nádobe aby sa dobre „presušilo„ale aby naň nesadal prach prípadne nevliezli chrobáky. Napríklad v hlbokom plechu v rúre na pečenie-samozrejme iba [...]

Naozaj tomu veríte?

20.04.2024

Za každým jedným slovom ktoré som tu pred pár dňami napísala si stojím. A po pravde by som sa tomu viac nevenovala keby zase niečo. Zase niečo, čím žije Slovenský internet. Začína sa s bojkotom bagiet. Myslím si, že je namieste byť skeptický, či niekto, kto je doslova „chodiacou reklamou“ vyjadril podporu istému prezidentskému kandidátovi naozaj [...]

SR Bratislava RTVS protestný pochod BAX

Vláda schválila zákon o Slovenskej televízii a rozhlase

24.04.2024 11:25

Riaditeľa bude voliť deväťčlenná rada so štyrmi nominantmi Ministerstva kultúry.

Drienovec, výrub stromov

Postupy pri výrube drevín sa majú zjednodušiť

24.04.2024 11:07

Vyplýva to z novely zákona o ochrane prírody a krajiny, ktorý schválila vláda.

Peter Kmec, Ide o pravdu

Kmec v Ide o pravdu: Denne hovoríme s Bruselom o otvorených témach. Plán obnovy nazývam 'zle zapnutá košeľa'

24.04.2024 11:00

Bol som otvoreným kritikom prípravy Plánu obnovy, po jeho dôkladnej analýze vidíme, že viaceré ciele nie sú realizovateľné, hovorí Peter Kmec.

nehoda, auto

Vodička v Prievidzi narazila ráno do oporného múru. Nafúkala viac než tri promile

24.04.2024 10:52

O treste pre ženu rozhodne Okresný súd v Prievidzi.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 105
Celková čítanosť: 187798x
Priemerná čítanosť článkov: 1789x

Autor blogu

Odkazy