Založ si blog

Amber Heard vs. Johnny Depp-Hovorme o domácom násilií

Bulváru svoju pozornosť nevenujem. Avšak vo vodách internetu bolo priam nemožné sa vyhnúť príspevkom o detailoch zo súdneho pojednávania Amber Heard vs. Johnny Depp.
Priznávam, do Johnnyho Deppa som sa platonicky zamilovala ešte v časoch keď som navštevovala základnú školu, Pri sledovaní filmu „Charlie a továreň na čokoládu“. A naozaj mu to „Seklo“ Aj vo filme „Ospalá diera“…
Okrem toho, je aj talentovaný herec.
Narozdiel od adminov stránky „Zomri“ Ktorí považujú svoj neetický,povrchný a sexistický názor na Izraelsko Palestínsky konflikt vyjadriť pridám obrázku zloženého z koláže štyroch fotografií krásnej Izraelskej herečky Gal Gadot s popisom: „Štyri dôvody prečo držať Izraelu“.
Výzor človeka by nikdy nemal mať vplyv na to, ako sa pristupuje v prípade, že na jeho osobu boli vznesené nejaké obvinenia. A rovnako by to nikdy nemalo mať vplyv na reakciu v prípade, že sa obvinenia preukážu ako pravdivé.
V posledných dňoch bolo na súdnych pojednávaniach preukázané, že práve Amber Heard, ktorá svojho exmanžela Johnnyho Deppa verejne po rozvode očierňovala následkom čoho začal prichádzať o pracovné ponuky… Bola v manželstve agresorom.
Po rozvode od svojho exmanžela vysúdila milionovéodškodnéa zaprisahala sa, že do posledného centu tieto finančné prostriedky venuje charitatívnym organizáciám.
Na charitu napokon prispel jej exmanžel Johnny zo svojich peňazí pod jej menom.
__________________
Je mi ho ľúto a držím mu palce v napravení jeho reputácie a aj zotavení sa z traumy, ktorú mu činy Amber Heard spôsobili. Nech sa mu v živote darí.
Avšak na druhej strane dostal od života krutú príučku. Opustil svoju dlhoročnú krásnu partnerku Vanessu Paradis, s ktorou žil v partnerskom vzťahu bez škandálov. Verím, že to, ako a aj ich dvom deťom ublížil už dávno oľutoval. Dnes už manželka francúzkeho herca a režiséra Samuela Benchetrita za svojím expartnerom v tejto nezávidenia hodnej situácií stojí.
____________________
Oceňujem iniciatívu verejnosti, ktorá odsudzuje násilie nápachané na mužovi ženou odsudzuje a požaduje „rovnaký meter“ a aj trest.
To, že sa o domácom násilií začína nahlas hovoriť považujem za skvelý krok v smerovaní našej spoločnosti.
Hlavne v dobe, kedy sa glorifikácií toxického správania žien nevenuje žiadna pozornosť. Už dávnejšie som o tomto toxickom jave písala  TU
___________________
Pridávam sem aj link na dôležité telefonické kontakty:

Bezplatná nonstop linka pre ženy zažívajúce násilie  0800 212 212

Linka prokuratúry pre ohlásenie domáceho násilia 0800 300 700

Národná linka pomoci obetiam obchodovania s ľuďmi 0800 800 818

Polícia 158

Záchranná linka 112

Linka UPSVAR pre nahlásenie zneužívania soc. systému a zanedbávania starostlivosti o deti 0800 191 222

Linka detskej istoty 116 111

Linka pre hľadané deti 116 000

___________________________

zdroj: Zastavmenasilie.gov.sk

Samozrejme tento konkrétny prípad môže v budúcnosti dávať priestor a zámienku pre spochybňovanie výpovedí týraných žien. Alebo jednoducho si na tom zgustnú tí, ktorý sa automaticky vždy pri každej zmienke o násilí páchanom na žene postavia na stranu obvineného muža. Uplatňovanie prezumpcie neviny by som ešte pochopila, ale automatické stavanie sa na stranu muža „lebo ženy sú také a také…“ Pre to nebudem mať pochopenie nikdy. 

Deň po(1983) a Vlákna (1984)

23.04.2024

Zvolila som si nie práve najštastnejšiu dobu na písanie o týchto dvoch filmoch. V Septembri minulého roka som mala pocit, ako keby cestujem v čase…Napísala som o tom..vyšlo to na tri riadky. V kinách premietajú nových krotiteľov duchov. Ale duch osemdesiatych rokov cítiť vo vzduchu aj mimo kina. Nie som dieťa éry studenej vojny a som staršia ako Kosovo, ale nie staršia [...]

Domáca strúhanka

21.04.2024

Milujem ten pocit, keď všetko to „Vysušené“ Pečivo nahádžem do mlynčeka a spácham z neho strúhanku. Nemyslím si, že je niečo na tomto procese náročné. Odporúčam pečivo skladovať v nejakej neuzatvorenej nádobe aby sa dobre „presušilo„ale aby naň nesadal prach prípadne nevliezli chrobáky. Napríklad v hlbokom plechu v rúre na pečenie-samozrejme iba [...]

Naozaj tomu veríte?

20.04.2024

Za každým jedným slovom ktoré som tu pred pár dňami napísala si stojím. A po pravde by som sa tomu viac nevenovala keby zase niečo. Zase niečo, čím žije Slovenský internet. Začína sa s bojkotom bagiet. Myslím si, že je namieste byť skeptický, či niekto, kto je doslova „chodiacou reklamou“ vyjadril podporu istému prezidentskému kandidátovi naozaj [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 105
Celková čítanosť: 188373x
Priemerná čítanosť článkov: 1794x

Autor blogu

Odkazy