Založ si blog

Videné v kine: Wonka

Dnes som prvý krát v tomto roku navštívila kino. Mám rada tvorbu Roalda Dahla a vždy, keď som sa zamilovala do nejakej fiktívnej knižnej/filmovej postavy tak to bola postava vytvorená mužom. Jednou z nich bol Willie Wonka. Tim Burton bravúrne zvládol sfilmovanie Charlieho a Továrne na čokoládu. A Johnny Depp bol skvelou voľbou a rovnako aj Timothée Chalamet . Nie, Wonka(2023) nie je remake príbehu o tom, ako Willie Wonka ukryje do piatich čokolád päť zlatých kupónov… Je to Prequel.

Willie Wonka cestuje po svete a získava vedomosti a rôzne ingrediencie pre svoje cukrovinky.Prichádza do veľkého mesta s hrsťou mincí splniť si svoje sny. Do mesta, v ktorom dostane pokutu aj za snívanie uprostred námestia. Williemu ostanú do večera len dve mince. Jednu venuje chudobnej matke s dieťaťom na ulici a druhá mu spadne do kanála. Nemá kam ísť a ráno je ďaleko. Napokon sa mu podarí zložiť hlavu v nocľahárni a stane sa otrokom v práčovni. A dobrodružstvo sa začína!

Korupcia, korporativuzmus, marenie úsilia jednotlivca, ktorý sa o niečo snaží…Toto všetko je vo filme súčasťou zápletky.

Ale aj skutočné priateľstvo,alturizmus, spravodlivosť. Vizuálne je to pestré a rozprávkové. Hudobné scénky so spevom a tancom pôsobia spontánne a naozaj sú vizuálne pekné, zamerané na detaily a oceňujem aj milé vtipné vsuvky. 

Jeden milý pekný príbeh, ktorý zaujme všetky vekové kategórie. Po skončení filmu som vychádzala z kina s dobrou náladou
moje hodnotenie: 5/5

 

Nie, nikomu by nespadla z hlavy koruna

16.05.2024

Ukazovanie prstom,hranie sa na detektívov,viac urážok a mnoho iného…Nikomu nespadne koruna z hlavy ak prizná, že jedinec v jeho názorovom/ideologickom spektre môže mať násilné/vraždené pohnútky. V „Mojom“, „Tvojom“, „Jeho“…“Ich“. Nemyslím si, že som jediná, kto si už dávnejšie prečítal hrozné veci ako tak od [...]

Otvorený list Nikitovi Slovákovi

15.05.2024

Píšem vám tieto riadky na tejto platforme. Nie, nemyslím si, že je to zbabelé a neférové. Všetko, čo sem napíšem, by som vám napísala aj pod váš príspevok na Facebooku pod svojím menom a s vlastnou fotografiou. Ale váš profil ste si nastavili tak, že vám vaše príspevky môžu komentovať len ľudia vo vašom zozname priateľov. Párkrát som zaregistrovala, že sa zvyknete [...]

Jedna planéta, dva svety a METGALA 2024

12.05.2024

V prvom rade by som chcela objasniť, čo to vlastne METGALA je. Je to jedna z najprestížnejších udalostí v svete „celebrít“. „Vstupné“ pre jednu osobu na toto podujatie je 75,000 dolárov. Finančné prostriedky z lístkov putujú na podporu inštitútu metropolitného múzea umenia. Toto podujatie ktoré sa koná každý rok je známe svojou [...]

atentát Fico nemocnica rooseveltova

Schvaľoval atentát na Fica. Muža odsúdili v superrýchlom konaní

19.05.2024 18:19

Informoval o tom na sociálnej sieti generálny prokurátor Maroš Žilinka.

Kaliňák, Šutaj Eštok,  Gašpar

Jednou z verzií vyšetrovania atentátu na Fica je, že útočník nebol osamelým vlkom

19.05.2024 16:38, aktualizované: 17:50

Šutaj Eštok upozornil, že spolupáchateľmi neboli dvaja ľudia z Handlovej, ako sa šírilo na sociálnych sieťach.

irán.  Ebráhí Raísí

V Iráne havaroval jeden z prezidentských vrtuľníkov, pátrajú po ňom

19.05.2024 16:04, aktualizované: 18:12

Spolu s Raísím cestoval aj iránsky minister zahraničných vecí a ďalší predstavitelia. Ich stav je nejasný.

danko, majerský

Danko: Za okrúhly stôl by si mali sadnúť médiá a vládna koalícia. Líder KDH avizuje nové pravidlá aj mediálny úrad

19.05.2024 15:30, aktualizované: 17:20

Podľa lídra KDH Milana Majerského by sa nad sebou mali zamyslieť aj novinári, no „zošnurovať“ médiá podľa neho nie je najlepší spôsob.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 110
Celková čítanosť: 197600x
Priemerná čítanosť článkov: 1796x

Autor blogu

Odkazy