Založ si blog

A koho budete viniť, keď. . ?

Mimoriadne ma mrzí, že prvý krát v tomto roku píšem o tomto. Ale nedá mi to…
Svoju pozornosť mu tu dnes budem venovať druhý a posledný krát. Rok 2024 netvrá ani týždeň,avšak už na seba stihol strhnúť obrovskú mediálnu pozornosť. Zakaždým pre niečo iné. Zdieľal na internete meme… a vyjadrili sa novinári,infulenceri a aj politici. Dokonca o ňom písali aj v alternatívnom médiu.
Dnes internet obleteli printscreeny z konverzácie, kde niekomu nadával. Ale to všetci vieme už roky ako sa vyjadruje. Aký má zmysel z toho robiť senzáciu?
Nebyť toho, že pár dní všetci riešia, čo napísal na internet tak neviem, že vydal nový album. Teraz už to viem.Ak si na póze disidenta vybuduje úspešnú politickú kariéru, koho budete viniť? Odsudzujem vojenskú agresiu Ruska na Ukrajine od prvého dňa a Rytmusa sa nezastávam. A konfrontovať ho? To ako zavolať si do debaty vo verejnoprávnej televízií niekoho, kto celé roky učil nadávať si na matky a rapoval o svojich šperkoch a bezpečnostého analytika? Ak by sa tak stalo, tak si môžeme povedať, že žijeme vo filme Idiocracy(2006).
A, keď už spomínam filmy, Spomínate si na jednu scénku zo „špeciálneho čarodejníckeho dielu VI“ v ktorom „Ožijú“ Reklamní maskoti firiem a začnú terorizovať mestečko Springfield. Napokon si ich prestanú všímať a prestanú 🙂 Nie, nevyložte si to tak, že by sa niekto nemal brániť pred vojenskou agresiou. Ale tak, že ak si nebudeme nejakého maskota všímať, tak prestane. 

https://www.youtube.com/watch?v=SlKao_Pox5A
PS:

 

Kriticky o novej tvorbe Tima Burtona, stále však s láskou k jeho klasike

02.05.2024

V detstve som bola platonicky zamilovaná Burtonovho Willieho Wonku. Tim Burton dokázal majstrovsky zachytiť atmosféru Gotham city a Jack Nicholson bol perfektnou voľbou pre obsadenie do úlohy Jokera. Rovnako aj Danny De Vitto do úlohy Penguina. A oceňujem že sa pri Catwoman zameral na jej bolesť,vnútroné boje ale aj zraniteľnosť.A okrem Batmana, nádherného príbehu o [...]

Deň po(1983) a Vlákna (1984)

23.04.2024

Zvolila som si nie práve najštastnejšiu dobu na písanie o týchto dvoch filmoch. V Septembri minulého roka som mala pocit, ako keby cestujem v čase…Napísala som o tom..vyšlo to na tri riadky. V kinách premietajú nových krotiteľov duchov. Ale duch osemdesiatych rokov cítiť vo vzduchu aj mimo kina. Nie som dieťa éry studenej vojny a som staršia ako Kosovo, ale nie staršia [...]

Domáca strúhanka

21.04.2024

Milujem ten pocit, keď všetko to „Vysušené“ Pečivo nahádžem do mlynčeka a spácham z neho strúhanku. Nemyslím si, že je niečo na tomto procese náročné. Odporúčam pečivo skladovať v nejakej neuzatvorenej nádobe aby sa dobre „presušilo„ale aby naň nesadal prach prípadne nevliezli chrobáky. Napríklad v hlbokom plechu v rúre na pečenie-samozrejme iba [...]

Sheffield

Britská polícia zadržala tínedžera, ktorý útočil v škole v Sheffielde

01.05.2024 21:49

Polícia uviedla, že chlapec útočil ostrým predmetom - predpokladá sa, že šlo o sklenený črep.

Tank / Gaza /

V Gaze je viac vojnového odpadu než na Ukrajine, tvrdí OSN

01.05.2024 21:31

Pre porovnanie, frontová línia na Ukrajine má dĺžku takmer tisíc kilometrov, Pásmo Gazy 40 kilometrov.

Gruzínsko / Tbilisi /

Gruzínska polícia počas protestov v Tbilisi zadržala desiatky osôb. V putách skončil aj líder opozície

01.05.2024 21:19

Na rozohnanie davu ľudí, ktorí sa zišli na zhromaždení proti prijatiu zákona o transparentnosti zahraničného vplyvu, použila gruzínska polícia slzotvorný plyn, vodné delá a obušky.

Zuzana Čaputová

Prezidentka Čaputová: Hlas Slovenska po vstupe do EÚ zosilnel

01.05.2024 20:46

Hlava štátu to uviedla pri príležitosti stredajšieho 20. výročia vstupu SR do EÚ.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 106
Celková čítanosť: 189295x
Priemerná čítanosť článkov: 1786x

Autor blogu

Odkazy