Založ si blog

Idealizovanie či priam adorácia symbolu oligarchie

Dňa 30.3 2021 Predseda parlamentnej strany v českej snemovni KSČM(Komunistická strana Čiech a Moravy) Vojtěch Filip uverejnil na sociálnej sieti twitter príspevok v znení:

Upřímnou soustrast pozůstalým, ale také spolupracovníkům Petra Kellnera. Byl to skutečný podnikatel, který rozuměl ekonomice současného světa a uměl ji využít nejen pro sebe, ale i pro ekonomiku naší vlasti.

 

Na vyjadrení úprimnej sústrasti nič zlé nevidím. Avšak idealizovanie či priam adorácia symbolu oligarchie človeka, ktorý založil prvý privatizačný fond a nebankový subjekt, ktorý okrem rýchleho vybavenia „pôžičky“ so sebou priniesol aj vysoké úroky alebo vlastnil médiá, ktoré sa o ňom nevyjadrovali kriticky je niečo, čo si teda Vojtěch Filip (predseda KSČM) odpustiť mohol. Každý sociálne cítiaci človek so štipkou ľudskosti vie, že Peter Kellner disponoval obrovským majetkom, ale nedisponoval morálnym kreditom. Je mimoriadne smutné, že autorom tweetu je niekto, kto sa stavia do pozície obrancu utláčaných ľudí v českom parlamente.

 

Link na tweet: https://twitter.com/vojtafilip/status/1376765602870784001

Kriticky o novej tvorbe Tima Burtona, stále však s láskou k jeho klasike

02.05.2024

V detstve som bola platonicky zamilovaná Burtonovho Willieho Wonku. Tim Burton dokázal majstrovsky zachytiť atmosféru Gotham city a Jack Nicholson bol perfektnou voľbou pre obsadenie do úlohy Jokera. Rovnako aj Danny De Vitto do úlohy Penguina. A oceňujem že sa pri Catwoman zameral na jej bolesť,vnútroné boje ale aj zraniteľnosť.A okrem Batmana, nádherného príbehu o [...]

Deň po(1983) a Vlákna (1984)

23.04.2024

Zvolila som si nie práve najštastnejšiu dobu na písanie o týchto dvoch filmoch. V Septembri minulého roka som mala pocit, ako keby cestujem v čase…Napísala som o tom..vyšlo to na tri riadky. V kinách premietajú nových krotiteľov duchov. Ale duch osemdesiatych rokov cítiť vo vzduchu aj mimo kina. Nie som dieťa éry studenej vojny a som staršia ako Kosovo, ale nie staršia [...]

Domáca strúhanka

21.04.2024

Milujem ten pocit, keď všetko to „Vysušené“ Pečivo nahádžem do mlynčeka a spácham z neho strúhanku. Nemyslím si, že je niečo na tomto procese náročné. Odporúčam pečivo skladovať v nejakej neuzatvorenej nádobe aby sa dobre „presušilo„ale aby naň nesadal prach prípadne nevliezli chrobáky. Napríklad v hlbokom plechu v rúre na pečenie-samozrejme iba [...]

Izrael Gaza vojaci

Bola potvrdená ďalšia vražda rukojemníka v Gaze. Turecko obnoví obchod s Izraelom až v prípade mieru

03.05.2024 11:20

Turecko vo štvrtok zastavilo všetok vývoz a dovoz do a z Izraela s odvolaním sa na "zhoršujúcu sa humanitárnu tragédiu" na palestínskych územiach.

Polícia prehľadáva súdy, bomba

Na bratislavských školách nahlásili bombu. Polícia evakuuje študentov, niektoré rušia vyučovanie

03.05.2024 10:35, aktualizované: 10:43

Výhražný e-mail obdržali vo viacerých školách aj v bratislavskom Starom Meste.

Praha / Policie CZ /

Do českého gymnázia násilne vtrhol neznámy muž, polícia evakuovala študentov

03.05.2024 10:20

Polícia neskôr na Twitteri (X) uviedla, že zadržala podozrivého.

Zuzana Dolinková / Robert Fico /

Dvestomiliónová injekcia pre nemocnice má vyriešiť ich nekončiace dlhy. Dolinková však nastavila pravidlá

03.05.2024 10:00

Ústavné zdravotnícke zariadenia sú zadlžené natoľko, že čelia žalobe Európskej komisie pred Európskym súdnym dvorom za neskoré platby.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 106
Celková čítanosť: 189928x
Priemerná čítanosť článkov: 1792x

Autor blogu

Odkazy