Založ si blog

Moja najobľúbenejšia jarná vôňa-Miss Dior

Jar už pomaly končí a počasie je typické skôr pre Apríl. A v tomto ročnom období mám svoju obľúbenú vôňu-Parfém Miss Dior od francúzkej značky Dior. Táto mimoriadne príjemná a svieža vôňa sa vyrába od roku 1947 a viaže sa k nej zaujímavý príbeh. Samozrejme, že mi záleží na tom, aby som sa v niečom cítila komfortne, ale zároveň, čo sa týka parfémov dbám aj na to, aby môjmu okoliu vôňa nespôsobovala ťažkosti. A zatiaľ sa mi nestalo, že by táto vôňa niekomu vyslovene vadila.

Flakon vône je vyrobený zo skla a dizajn elegantný a praktický. Hrdlo zdobí mašľa z na dotyk veľmi príjemného materiálu s lesklým povrchom.

Zloženie parfému tvorí:

Hlava: mandarínka,broskyňa,marhuľa

Srdce: jazmín, kvetinové tóny, lesné jahody

Základ: Ambra, Pančuli a céder

___________

Zopár reklamných plagátov na parfém miss Dior z rôznych dekád minulého storočia:

„Vôňa Miss Dior sa zrodila za provensálskych večerov plných svetlušiek, keď zelený jazmín súznie s melódiou noci a zeme.“

Christian Dior pri uvádzaní prvého parfému jeho modného domu. Christian Dior sa vyjadril, že parfém je nevyhnutným doplnkom ženskej osobnosti a finálny dotyk k šatám z jeho dielne.

Názov Miss Dior bol poctou jeho sestre Catherine. Ktorú všetci oslovovali Miss Dior. Catherine zomrela ako 91.ročná v roku 2008. A po skončení druhej svetovej vojny sa venovala pestovaniu kvetín a prevádzkovaniu kvetinárstva v Paríži. „Záhradníčeniu“ vo vlastnej záhradke sa venovala až do svojej smrti. Vzťah medzi Christianom a Catherine bol aj napriek 12.ročnému vekovému rozdielu veľmi blízky.

Obaja súrodenci si boli oporou v dobrom aj v zlom. Catherine sa zúčastnila aj protinacistického odboja v organizácií F2. V roku 1944 bola s daľšími členmi zatknutá,mučená gestapom a napokon poslaná do koncentračného tábora Buchenwald v ktorom bola väznená a zomrela aj dcéra Talianského kráľa Princezná Mafalda Mária Savojská či mnohé ženy z Lidic.

 

Was It I Who Came Back Home?” On the Return of Catherine Dior and Other  Survivors of Ravensbrück ‹ Literary Hub

Na fotografií Catherine Dior.

 

Bývalé zamestnankyne cukrárne VegaNana v Bratislave žiadajú vyplatenie dlžných miezd

30.08.2024

O situácií troch bývalých zamestankýň dňa 28.Augusta 2024 informoval na svojej webovej stránke solidárny zväz pracujúcich-Priama akcia. Prikladám sem odkaz na celý článok, v ktorom je detailnejšie popísaná celá situácia a priebeh. odkaz tu dlznik.sk človek nemusí byť vegánom,a dokonca ani ľavičiarom aby odsúdil ich konanie. Ak sa rozhodnete curárni napísať, prosím [...]

Prečo si myslím že film Rocky IV (1985) je skvelý film

27.08.2024

Ako som nedávno spomínala pri mojom hodnotení všetkých filmov zo série Terminátor, studená vojna a strach z dystopických scenárov budúcnosti mali výrazný dopad na filmovú tvorbu. Mnohé diela vznikli s cieľom propagandy, a to nielen vo Východnom bloku, ale aj v Západnom. Film Rocky IV možno tiež považovať za propagandistický, keďže vykresľuje rivalitu medzi Spojenými [...]

Ako sme nevideli film „MIKI“.

21.08.2024

Moje stanovisko bolo, že ak tento film neuvidím, tak sa mi svet nezrúti. Pamätám si článok denníka Plus jeden deň, v ktorom Mikuláš černák dostal priestor vyjadriť sa k vtedy aktuálnej politickej situácií. Znechutilo ma to a dlhú dobu som na články z ich dielne neklikala. Nikdy som nepatrila, nepatrím a ani nebudem patriť medzi jeho fanúšikov. Avšak návrh dámskej jazdy [...]

Erdogan

Erdogan vyzval na vytvorenie moslimskej aliancie proti Izraelu

07.09.2024 22:35

Turecký prezident vyhlásením reagoval na smrť aktivistky s tureckým a americkým občianstvom, ktorú zabila izraelská armáda počas protestu.

letisko, vide, schwechat

Muž chcel prepašovať cez rakúske letisko kokaín v opierke invalidného vozíka. Odhalili ho policajné psy

07.09.2024 21:50

Muž vzbudil u polície podozrenie. Tá následne odhalila 14 kilogramov kokaínu v hodnote približne 1,5 milióna eur.

Michel Barnier

Vo Francúzsku vyšli do ulíc tisícky demonštrantov. Nesúhlasia s vymenovaním Barniera za premiéra

07.09.2024 20:26

Na protesty proti Macronovi ešte pred Barnierovým vymenovaním vyzvala ľavica, ktorá síce vyhrala voľby, ale nedostala šancu zostaviť vládu.

nehoda, kúty, hasiči

Mladík šoféroval bez vodičáku, s autom skončil v rieke. So spolujazdcami utrpeli vážne zranenia

07.09.2024 19:29

Po náraze sa auto prevrátilo na strechu. Najmladší účastník nehody mal iba 11 rokov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 137
Celková čítanosť: 241988x
Priemerná čítanosť článkov: 1766x

Autor blogu

Odkazy