Založ si blog

Boris Filan to vystihol perfektne a úžasne to predniesol Ján Lazorík

Ak by za verejné vyjadrenie podpory prezidentského kandidáta alebo, čo i len vyjadrenie podpory kandidáta na starostu obce, ktorá má 900 obyvateľov vyhodili nejakú tetušku, ktorá pracuje na pošte alebo v potravinách a akokoľvek by som jej favorita nepovažovala za skvelého vadilo by mi to. A teraz by som písala o tom, že ak sa stotožnujete s obsahom petície tak vás prosím o online podpis. Každý má právo verejne sa vyjadriť. Nemusíme súhlasiť,môžeme si myslieť svoje a aj sa „zachechtať„. Je však dôležité akceptovať, že každý má právo na svoj vlastný názor na to, koho podporuje vo voľbách.

ALE je mi sakramentsky jedno že nejaký influencer/ka pôjde ročne len na tri dovolenky a nie na päť dovoleniek ročne. 

Všetci influenceri/ky dobre vedia, ako funguje reklamný priemysel. Obhajcovia hyperkonzumu,materializmu,voľného trhu,individualizmu….

 

Pripadám si ako vo filme idiocracy, že politici vo svojich statusoch riešia to, že nejaká korporácia zrušila spoluprácu s influencerom… Znova opakujem, všetci vedeli aký je reklamný priemysel. Jednoducho klient s vami dokáže ukončiť spoluprácu lebo sa mu nepáči vaše aktuálne prezentovanie… Vedeli ste o tom vtedy, považovali to za okay vtedy…A vy všetky samozvané etalóny hodnôt považujete za ideálny vzor pre Slovenské deti niekoho kto robil reklamu na Borovičku,automaty či žuvací tabak? Alkolizmus a gamblerstvo sú v príčinách rozvodov na vysokých priečkach.

 

Zopár mojich starších komentárov ktoré súvisia (niektoré menej) s touto témou

Predpovedal film Jonesovci budúcnosť?

Ako Rytmus naučil celú generáciu jedno slovíčko

Riešenie pre moderného človeka?

Toxicita stránok určeným ženám

O nechtiac odpočutom a ruži

Prvý a posledný blog k téme ktorou momentálne žije celé Slovensko-B. K

 

Boris Filan to vystihol perfektne. A perfektne to predniesol

dnes už nebohý slovenský pedagóg, etnológ, folklorista, zberateľ, spisovateľ, a botanik Ján Lazorík:

„Raz príde doba, keď sa vynoríme z tohoto šialenstva, ktoré nám teraz vzbĺklo v hlavách a budeme sa za seba strašne hanbiť. Budeme sa prepadať od hanby, keď si spomenieme, na čo sme sa pozerali, čo sme čítali a čo sme počúvali. Ako sme dovolili, aby nás pár šikovných zvrhlíkov dostalo k novinám, časopisom a televíziám, ktoré sú žumpa plná zvratkov a výkalov.

 

Nebudeme chápať, ako bolo možné profitovať na chorobách a nešťastí našich blížnych. Nebudeme schopní vysvetliť našim deťom a vnukom, ako sme to dopustili. Budeme sa snažiť nemyslieť na to, akých blbcov a hlupane sme to považovali za celebrity. Budeme sa hanbiť za dobu, keď boli denne na prvých stránkach nagelovaní pajáci a usmievavé opice, ktoré neznášali väčšie série orgazmov s tým istým partnerom. Budeme hovoriť, že na vine vtedy boli oni, akýsi neurčití oni, a tí budú medzi nami a budú ukazovať prstom na niekoho neexistujúceho.

Ale my sme spolupáchatelia tohoto hnusu, nie iba tí čo to píšu, vydávajú a vysielajú. My s nimi ochotne kolaborujeme tým, že to pozeráme, počúvame, čítame a kupujeme…“

Deň po(1983) a Vlákna (1984)

23.04.2024

Zvolila som si nie práve najštastnejšiu dobu na písanie o týchto dvoch filmoch. V Septembri minulého roka som mala pocit, ako keby cestujem v čase…Napísala som o tom..vyšlo to na tri riadky. V kinách premietajú nových krotiteľov duchov. Ale duch osemdesiatych rokov cítiť vo vzduchu aj mimo kina. Nie som dieťa éry studenej vojny a som staršia ako Kosovo, ale nie staršia [...]

Domáca strúhanka

21.04.2024

Milujem ten pocit, keď všetko to „Vysušené“ Pečivo nahádžem do mlynčeka a spácham z neho strúhanku. Nemyslím si, že je niečo na tomto procese náročné. Odporúčam pečivo skladovať v nejakej neuzatvorenej nádobe aby sa dobre „presušilo„ale aby naň nesadal prach prípadne nevliezli chrobáky. Napríklad v hlbokom plechu v rúre na pečenie-samozrejme iba [...]

Naozaj tomu veríte?

20.04.2024

Za každým jedným slovom ktoré som tu pred pár dňami napísala si stojím. A po pravde by som sa tomu viac nevenovala keby zase niečo. Zase niečo, čím žije Slovenský internet. Začína sa s bojkotom bagiet. Myslím si, že je namieste byť skeptický, či niekto, kto je doslova „chodiacou reklamou“ vyjadril podporu istému prezidentskému kandidátovi naozaj [...]

Deutsche Welle

Bielorusko označilo Deutsche Welle za extrémistický a dalo mu stopku, pracovníkom hrozí väzenie

29.04.2024 22:23

Bieloruský režim sa bojí nezávislých médií a robí všetko pre to, aby ľuďom zamedzil prístup k slobodným informáciám, reagoval šéf DW.

Španielsko Sánchez zotrvanie vyšetrovanie manželka

Premiér Sánchez demisiu nepodal: Kampaň očierňovania sa neskončí

29.04.2024 21:47

Španielsky premiér dodal, že on a jeho manželka Begona Gómezová to zvládnu.

SR Bratislava CHZJD skládka Vrakuňa monitoring BAX

Exminister kritizuje zastavenie sanácie skládky vo Vrakuni, Taraba avizuje riešenie

29.04.2024 21:17

Do podzemných vôd unikajú najmä pesticídy a herbicídy. Spustenie sanačných prác sa očakávalo v roku 2018.

teplomer, horúčavy, pes

Ešte pred týždňom sneh a mráz. Leto dorazilo už aj na sever Slovenska

29.04.2024 20:17

Ešte v nedeľu letnú teplotu zaznamenali len v Mužli neďaleko Štúrova.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 105
Celková čítanosť: 188912x
Priemerná čítanosť článkov: 1799x

Autor blogu

Odkazy