Založ si blog

Videné v kine: Wonka

Dnes som prvý krát v tomto roku navštívila kino. Mám rada tvorbu Roalda Dahla a vždy, keď som sa zamilovala do nejakej fiktívnej knižnej/filmovej postavy tak to bola postava vytvorená mužom. Jednou z nich bol Willie Wonka. Tim Burton bravúrne zvládol sfilmovanie Charlieho a Továrne na čokoládu. A Johnny Depp bol skvelou voľbou a rovnako aj Timothée Chalamet . Nie, Wonka(2023) nie je remake príbehu o tom, ako Willie Wonka ukryje do piatich čokolád päť zlatých kupónov… Je to Prequel.

Willie Wonka cestuje po svete a získava vedomosti a rôzne ingrediencie pre svoje cukrovinky.Prichádza do veľkého mesta s hrsťou mincí splniť si svoje sny. Do mesta, v ktorom dostane pokutu aj za snívanie uprostred námestia. Williemu ostanú do večera len dve mince. Jednu venuje chudobnej matke s dieťaťom na ulici a druhá mu spadne do kanála. Nemá kam ísť a ráno je ďaleko. Napokon sa mu podarí zložiť hlavu v nocľahárni a stane sa otrokom v práčovni. A dobrodružstvo sa začína!

Korupcia, korporativuzmus, marenie úsilia jednotlivca, ktorý sa o niečo snaží…Toto všetko je vo filme súčasťou zápletky.

Ale aj skutočné priateľstvo,alturizmus, spravodlivosť. Vizuálne je to pestré a rozprávkové. Hudobné scénky so spevom a tancom pôsobia spontánne a naozaj sú vizuálne pekné, zamerané na detaily a oceňujem aj milé vtipné vsuvky. 

Jeden milý pekný príbeh, ktorý zaujme všetky vekové kategórie. Po skončení filmu som vychádzala z kina s dobrou náladou
moje hodnotenie: 5/5

 

Kriticky o novej tvorbe Tima Burtona, stále však s láskou k jeho klasike

02.05.2024

V detstve som bola platonicky zamilovaná Burtonovho Willieho Wonku. Tim Burton dokázal majstrovsky zachytiť atmosféru Gotham city a Jack Nicholson bol perfektnou voľbou pre obsadenie do úlohy Jokera. Rovnako aj Danny De Vitto do úlohy Penguina. A oceňujem že sa pri Catwoman zameral na jej bolesť,vnútroné boje ale aj zraniteľnosť.A okrem Batmana, nádherného príbehu o [...]

Deň po(1983) a Vlákna (1984)

23.04.2024

Zvolila som si nie práve najštastnejšiu dobu na písanie o týchto dvoch filmoch. V Septembri minulého roka som mala pocit, ako keby cestujem v čase…Napísala som o tom..vyšlo to na tri riadky. V kinách premietajú nových krotiteľov duchov. Ale duch osemdesiatych rokov cítiť vo vzduchu aj mimo kina. Nie som dieťa éry studenej vojny a som staršia ako Kosovo, ale nie staršia [...]

Domáca strúhanka

21.04.2024

Milujem ten pocit, keď všetko to „Vysušené“ Pečivo nahádžem do mlynčeka a spácham z neho strúhanku. Nemyslím si, že je niečo na tomto procese náročné. Odporúčam pečivo skladovať v nejakej neuzatvorenej nádobe aby sa dobre „presušilo„ale aby naň nesadal prach prípadne nevliezli chrobáky. Napríklad v hlbokom plechu v rúre na pečenie-samozrejme iba [...]

Dušan Keketi

Sto dní ministra Keketiho: Rezort nemá ešte ani sídlo a stihol si už vyslúžiť chvály aj ostrú kritiku

08.05.2024 07:00

Vzniklo pred vyše troma mesiacmi, aby zvášilo povedomie o Slovensku. Dodnes však nemá ani riadne fungujúcu webovú stránku.

vojna na Ukrajine, M777, Doneck

ONLINE: Ďalší silný ruský útok na ukrajinskú energetiku. Minister odporúča šetriť elektrinou

08.05.2024 06:40

Rusko podniklo ďalší rozsiahly vzdušný útok na Ukrajinu, použilo pri ňom riadené strely a drony.

Srbsko, Čína, Si Ťin-pching, Peng Li-jüan, Aleksandar Vučič

Si Ťin-pching je v Srbsku, pripomenul zásah čínskej ambasády lietadlom NATO spred štvrťstoročia

08.05.2024 06:05

Čínsky prezident Si Ťin-pching pokračuje vo svojej ceste po Európe. Z Francúzska sa v utorok presunul do Srbska, kde ho privítal jeho náprotivok Aleksandar Vučić.

Jutta Urpilainenová

Nová studená vojna? Eurokomisárka vysvetľuje, ako vyzerá konkurenčný boj s Ruskom a Čínou

08.05.2024 06:00

Eurokomisárka pre medzinárodné partnerstvá Jutta Urpilainenová hovorí o právnom štáte a médiách na Slovensku aj konkurenčnom boju EÚ s Ruskom a Čínou.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 106
Celková čítanosť: 190703x
Priemerná čítanosť článkov: 1799x

Autor blogu

Odkazy