Založ si blog

Teroristický štát Azerbadžan pácha genocídu na arménskom ľude

Je našou povinnosťou pomenovať nie len zločiny, ale aj ich páchateľov. Nie, toto nie sú zábery z natáčania historického filmu o arménskej genocíde ktorá sa udiala v rokoch 1915-1918.( Zločiny ktoré dokonca aj Joe Biden pomenoval genocídou a pobúril Turecko.)

Ale zábery z roku 2023. zdroj fotografie:facebook.com/spravyzkarabachuzarcachu

štát Arménsko je malý dvojapolmilionový národ s bohatou historiou a kultúrou na ktorom je znova páchaná genocída. Azerbajžan ktorý má desaťmilonov obyvateľov je podporovaný Tureckom ktoré je členom transatlantického spoločenstva. Druhá vojna o Náhorný Karabach v roku 2020 začala agresiou zo strany Azerbajdžanu. Avšak aj napriek tomu, sa tento rok konkrétne 30.Apríla v Baku uskutočnili štvrté preteky sezony 2023 majstrovstiev sveta Formule 1. A uskutočnia sa tam aj budúci rok v v Septembri. Azerbajdžanu bolo umožnené sa zúčastniť aj hudobnej súťaže „Eurovízia“. V 20212022,2023. Preteky Formule 1 sa v Baku uskutočnili aj v roku 2022 a pozrieť a fotografovať sa tam šiel aj Predseda NRSR Boris Kollár, ktorý má plné ústa rečí o kresťanstve. Pripomínam že Arménsko je kresťanská krajina v ktorej sú okupované historické arménske územia a masakrovaní kresťania moslimským Azerbajdžanom. Za pozornosť rozhodne stojí aj to, že 17.Mája 2023 sa v Baku Boris Kollár stretol s premiérom Azerbajždanu  Ilhamom Alijevom. V mene Slovenska vyjadril plnú podporu územnej celistvosti Azerbajdžanu a rokoval tiež o spolupráci v oblasti odmínovania aj energetiky. 

Prezerla som si viaceré stránky Slovenských politikov hlásiacim sa ku kresťanstvu a obsah ich dnešných statusov tvoria len oznámenia o straníckych mítingoch, debatách v médiách a reakcie na reakcie na reakcie na statusy na domácej politickej scéne. Zareagovala len europoslankyňa Miriam Lexmann.

___

O prímerí sa bude rokovať vo štvrtok Tisíce arménov dnes utiekl pred bombardovaním na letisko Stepanakert. Vedenie Azerbajdžanu vyhlásilo že Arméni môžu ich vlasť opustiť. Na to, aby človek pochopil že zámerom agresora je arménov z ich vlasti vyhnať nepotrebuje doktorát z geopolitiky a ani medzinárodných vzťahov.

článok 9.mesačnom hladomore

na ktorý upozornila a o pomoc amerického prezidenta poprosila aj Kim Kardashian

a dlhodobo na zločiny Azerbajdžanu upozorňuje na všetkých platrormách aj spevák skupiny System Of a Down armén Serj Tankian.

____________

Europska únia sa zbavila závislostí na rusku a zvýšila dodávky z azerbajdžanu. Prirovnala by som to k tomu, ako keď sa niekto prestane kamarátiť s jedným grázlom, ale nájde si kamaráta iného-rovnakého grázla. Dúfam, že čoskoro sa vyrieši aj toto a nájde sa alternatíva. A nie, toto nie je „whataboutizmus“. Fakt, že Arménsko a Turecko páchajú zločiny neznamená, že je nutné prehodnotiť odsúdenie vojenskej agresie Ruska na Ukrajine. Len chcem, aby za svoje zločiny bol potrestaný každý agresor.

Je nutné apelovať aj na svetové spoločenstvá a ich lídrov.

 

V myšlienkách a modlitdbách som s tebou arménsko.

 

 

 

 

 

 

 

Kriticky o novej tvorbe Tima Burtona, stále však s láskou k jeho klasike

02.05.2024

V detstve som bola platonicky zamilovaná Burtonovho Willieho Wonku. Tim Burton dokázal majstrovsky zachytiť atmosféru Gotham city a Jack Nicholson bol perfektnou voľbou pre obsadenie do úlohy Jokera. Rovnako aj Danny De Vitto do úlohy Penguina. A oceňujem že sa pri Catwoman zameral na jej bolesť,vnútroné boje ale aj zraniteľnosť.A okrem Batmana, nádherného príbehu o [...]

Deň po(1983) a Vlákna (1984)

23.04.2024

Zvolila som si nie práve najštastnejšiu dobu na písanie o týchto dvoch filmoch. V Septembri minulého roka som mala pocit, ako keby cestujem v čase…Napísala som o tom..vyšlo to na tri riadky. V kinách premietajú nových krotiteľov duchov. Ale duch osemdesiatych rokov cítiť vo vzduchu aj mimo kina. Nie som dieťa éry studenej vojny a som staršia ako Kosovo, ale nie staršia [...]

Domáca strúhanka

21.04.2024

Milujem ten pocit, keď všetko to „Vysušené“ Pečivo nahádžem do mlynčeka a spácham z neho strúhanku. Nemyslím si, že je niečo na tomto procese náročné. Odporúčam pečivo skladovať v nejakej neuzatvorenej nádobe aby sa dobre „presušilo„ale aby naň nesadal prach prípadne nevliezli chrobáky. Napríklad v hlbokom plechu v rúre na pečenie-samozrejme iba [...]

Christijan Mickoski

V Severnom Macedónsku vyhrala voľby pravicová opozícia

09.05.2024 07:09

Voličov voči vládnucej strane popudila aj pretrvávajúca korupcia a pomalý rozvoj krajiny.

vojna na Ukrajine, Záporožie

ONLINE: Môže Ukrajina ešte vojnu vyhrať? Šéf vojenského výboru NATO sa domnieva, že áno

09.05.2024 06:30

Šéf vojenského výboru NATO Rob Bauer odhaduje, že bude trvať najmenej rok, kým Západ zvýši výrobu zbraní a Ukrajina sa pripraví na protiofenzívu.

Rafah / Palestína / Bombardovanie / Sutiny /

Izrael môže prísť o americké zbrane. Biden: Bomby od USA zabíjali civilistov

09.05.2024 06:10

Izrael podľa amerického prezidenta Joea Bidena použil bomby dodávané USA na útoky, pri ktorých v Pásme Gazy zomierali palestínski civilisti.

psychológ Viktor Križo

Psychológ o bombovej hrozbe: je to nebezpečnejšie, ako jednorazové incidenty. Nikde sa zrazu necítite bezpečne

09.05.2024 06:00

Psychológ Viktor Križo z Centra poradenstva a prevencie vysvetlil, že destabilizovať krajinu je možné práve tak, že sa hrozba namieri na to najzraniteľnejšie čo krajina má.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 106
Celková čítanosť: 190939x
Priemerná čítanosť článkov: 1801x

Autor blogu

Odkazy