Založ si blog

Indiana Jones a nástroj osudu

Milujem sériu filmov s Indiana Jonesom. Od natočenia Spielbergového kráľovstva krištálovej lebky ubehlo ubehlo pätnásť rokov a nového pokračovania príbehu sa ujal James Mangold, ktorý má za sebou úspešné filmy ako: Walk The line-životopisný film o Johhnym Cashovi,Le mans66 či Girl Interrupted.

Príbeh začína udalosťami v roku 1945. A prostredníctvom CGI efektov sa stretávame s „Omladeným“ Harrisonom Fordom. vyvíja sa krátky úvodný príbeh a ocitáme sa v roku 1969. Celá Amerika oslavuje a teší sa z prvého kroku človeka na mesiaci,protesty proti vojny vo Vietname a nacistickí vedci ktorí po vojne našli uplatnenie v NASA…A jeden z nich sa ani po dvadsiatichštyroch rokoch stále nedokázal vyrovnať s porážkou a pádom treťej ríše. A daľšia výprava sa začína!

Návrat k typickému Jonesovskému štýlu. Spielberg sa rozhodol predošlý film natočiť „inak“ a bolo to fajn, ale Mangold vrátil Jonesovi to niečo typicky Spielbiergovské. Natočil krásny výpravný film ktorého záver som som nepredvídala ani 10.minút pred koncom. A áno, je to nádherný koniec ktorý ma dojal. 

Moje hodnotenie: 5/5

A Klobúk dolu pred osemdesiatjedna ročným Harrisonom Fordom

 

 

 

 

 

Kriticky o novej tvorbe Tima Burtona, stále však s láskou k jeho klasike

02.05.2024

V detstve som bola platonicky zamilovaná Burtonovho Willieho Wonku. Tim Burton dokázal majstrovsky zachytiť atmosféru Gotham city a Jack Nicholson bol perfektnou voľbou pre obsadenie do úlohy Jokera. Rovnako aj Danny De Vitto do úlohy Penguina. A oceňujem že sa pri Catwoman zameral na jej bolesť,vnútroné boje ale aj zraniteľnosť.A okrem Batmana, nádherného príbehu o [...]

Deň po(1983) a Vlákna (1984)

23.04.2024

Zvolila som si nie práve najštastnejšiu dobu na písanie o týchto dvoch filmoch. V Septembri minulého roka som mala pocit, ako keby cestujem v čase…Napísala som o tom..vyšlo to na tri riadky. V kinách premietajú nových krotiteľov duchov. Ale duch osemdesiatych rokov cítiť vo vzduchu aj mimo kina. Nie som dieťa éry studenej vojny a som staršia ako Kosovo, ale nie staršia [...]

Domáca strúhanka

21.04.2024

Milujem ten pocit, keď všetko to „Vysušené“ Pečivo nahádžem do mlynčeka a spácham z neho strúhanku. Nemyslím si, že je niečo na tomto procese náročné. Odporúčam pečivo skladovať v nejakej neuzatvorenej nádobe aby sa dobre „presušilo„ale aby naň nesadal prach prípadne nevliezli chrobáky. Napríklad v hlbokom plechu v rúre na pečenie-samozrejme iba [...]

Christijan Mickoski

V Severnom Macedónsku vyhrala voľby pravicová opozícia

09.05.2024 07:09

Voličov voči vládnucej strane popudila aj pretrvávajúca korupcia a pomalý rozvoj krajiny.

vojna na Ukrajine, Záporožie

ONLINE: Môže Ukrajina ešte vojnu vyhrať? Šéf vojenského výboru NATO sa domnieva, že áno

09.05.2024 06:30, aktualizované: 08:09

Šéf vojenského výboru NATO Rob Bauer odhaduje, že bude trvať najmenej rok, kým Západ zvýši výrobu zbraní a Ukrajina sa pripraví na protiofenzívu.

Rafah / Palestína / Bombardovanie / Sutiny /

Izrael môže prísť o americké zbrane. Biden: Bomby od USA zabíjali civilistov

09.05.2024 06:10

Izrael podľa amerického prezidenta Joea Bidena použil bomby dodávané USA na útoky, pri ktorých v Pásme Gazy zomierali palestínski civilisti.

psychológ Viktor Križo

Psychológ o bombovej hrozbe: je to nebezpečnejšie, ako jednorazové incidenty. Nikde sa zrazu necítite bezpečne

09.05.2024 06:00

Psychológ Viktor Križo z Centra poradenstva a prevencie vysvetlil, že destabilizovať krajinu je možné práve tak, že sa hrozba namieri na to najzraniteľnejšie čo krajina má.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 106
Celková čítanosť: 190942x
Priemerná čítanosť článkov: 1801x

Autor blogu

Odkazy