Založ si blog

Akú stranu by som volila?

Som si vedomá že o dva týždne sú parlamentné voľby. Avšak ja stále nemám favorita. A v nasledujúcich riadkoch opisujem fiktívnu stranu. Stranu ktorú by som volila.

Stranu, ktorej drvivú väčšinu kandidátky netvoria osoby, ktoré okrem sedenia v parlamente nemajú žiadne skúsenosti s inou prácou. Osoby, ktoré si, ako povolanie k svojmu menu na kandidátke ku zamestnaniu píšu minimálne dekádu „Poslanec NRSR“.a takzvaní „zberači funkcií“… Poslanec mestského zastupiteľstva,poslanec krajského zastupiteľstva,poslanec národnej rady…a tak ďalej. 

Stranu, ktorej kandidáti nebudú natáčať videá-reackie na reakcie na reakcie ktoré reagovali na niekoho status.

Stranu, ktorá počas volebnej kampane bude predstavovať svoj volebný program a nie ukazovať na iné politické strany. 

Stranu,ktorej volebný program netvoria len abstraktné heslá a marketing ale riešenia. čo,ako,je to možné takto…nie, nie každý má čas si čítať stovky strán volebného programu. Ale napríklad využiť čas v predvolebnej diskusií alebo nahrať svôj volebný program napríklad ako podcast.

Stranu, ktorá sa nesnaží nasadzovať ľudom bipolárnu optiku ktorou sa majú pozerať na svet.

Stranu, ktorá všetkých svojich členov a osoby na kandidátke nepovažuje za nadľudí; a nemyslí si že kto má ich stranícku knižku môže všetko a je nedotknuteľný.

Stranu, ktorej ak niekto vo svojej funkcií v parlamente pochybí tak sami budú iniciovať jej/jeho odvolanie.

Stranu,ktorej ak sa istá skupina z poslaneckého klubu nepohodne na niečom, a rozhodnú sa ho opustiť, ostanú ako nezaradení poslanci do konca vládnuceho obdobia. Pokiaľ majú v úmysle založiť niečo nové, alebo prestúpiť do iného poslaneckého klubu, urobia tak po konci volebného obdobia alebo sa svojho mandátu vzdajú a podajú si prihlášku do inej strany.
Stranu, ktorá vie dokázať odkiaľ, má všetky finančné prostriedky na financovanie kampane.

 

 

 

 

 

 

Kriticky o novej tvorbe Tima Burtona, stále však s láskou k jeho klasike

02.05.2024

V detstve som bola platonicky zamilovaná Burtonovho Willieho Wonku. Tim Burton dokázal majstrovsky zachytiť atmosféru Gotham city a Jack Nicholson bol perfektnou voľbou pre obsadenie do úlohy Jokera. Rovnako aj Danny De Vitto do úlohy Penguina. A oceňujem že sa pri Catwoman zameral na jej bolesť,vnútroné boje ale aj zraniteľnosť.A okrem Batmana, nádherného príbehu o [...]

Deň po(1983) a Vlákna (1984)

23.04.2024

Zvolila som si nie práve najštastnejšiu dobu na písanie o týchto dvoch filmoch. V Septembri minulého roka som mala pocit, ako keby cestujem v čase…Napísala som o tom..vyšlo to na tri riadky. V kinách premietajú nových krotiteľov duchov. Ale duch osemdesiatych rokov cítiť vo vzduchu aj mimo kina. Nie som dieťa éry studenej vojny a som staršia ako Kosovo, ale nie staršia [...]

Domáca strúhanka

21.04.2024

Milujem ten pocit, keď všetko to „Vysušené“ Pečivo nahádžem do mlynčeka a spácham z neho strúhanku. Nemyslím si, že je niečo na tomto procese náročné. Odporúčam pečivo skladovať v nejakej neuzatvorenej nádobe aby sa dobre „presušilo„ale aby naň nesadal prach prípadne nevliezli chrobáky. Napríklad v hlbokom plechu v rúre na pečenie-samozrejme iba [...]

vojna na Ukrajine, drony

ONLINE: Ukrajine nestačí 'aktívna obrana', varuje ISW

06.05.2024 06:45

Ak bude mať Rusko počas celého roku 2024 v bojoch na Ukrajine celoplošnú iniciatívu, môže mu to priniesť viaceré výhody, upozorňuje ISW.

José Raúl Mulino

Voľby prezidenta Panamy vyhral spojenec odsúdeného exprezidenta

06.05.2024 06:41

Mulino sľúbil ďalšiu vlnu ekonomickej prosperity a tiež zastavenie migračnej vlny na hraniciach Panamy s Kolumbiou.

Trump

Trump prirovnal správanie Bidenovej vlády k metódam nacistického gestapa

06.05.2024 06:19

Americký exprezident Donald Trump vyhlásil, že administratíva Joea Bidena používa podobné taktiky ako gestapo.

Izrael, holokaust

Netanjahu: V prípade potreby sa ubránime aj sami. Je to poučenie z holokaustu

06.05.2024 06:07

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu v nedeľu odmietol nátlak medzinárodného spoločenstva, ktoré žiada pozastavenie vojnového ťaženia v Pásme Gazy.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 106
Celková čítanosť: 190413x
Priemerná čítanosť článkov: 1796x

Autor blogu

Odkazy