Založ si blog

Z čias tvorenia-Výroba miniatúr

Kedysi som sa venovala výrobe miniatúrnych predmetov. Väčšinou som ich vyrábala z plastového odpadu.
Na fotke:  Notebook, ceruzka, mobilný telefon, lak na nechty a červený rúž na pery.  Všetko moja ručná práca. Noviny, ktoré bábika drží v rukách sú výstrižkom zo ženského lifestylového magazínu EMMA.
Na obrázku môže byť dieťa a interiér
notebook a telefon: Výštrižky z „letákov“ obchodu s elektronikou. Prilepené na kus dekoračnej gumy. Aby som zachovala lesk a predišla „draniu“ som povrch prelepila priesvitnou lepiacou páskou.
Lak na nechty: Perlová korálka ktorú som potrela červeným lakom na nechty. Do dierky v korálke som upevnila drevené „špáratko“ ktoré som pomocou kľieštov na nechty skrátila a zamaľovala čiernou fixkou.
Ceruzka: „špáradlo“ ktoré som pomocou kľiestov na nechty na konci „zarovnala“ a následne akrylovými farbami „pomaľovala“.
Na nasledujúcej fotografií vidno viac detailov:
Nie je k dispozícii žiadny popis.
použité farby: Oranžová, ružová, strieborná „špic“ som zafarbila „obyčajnou sivou“ ceruzkou. Zararbené ceruzky som ešte „pretrela“ priesvitným lakom na nechty kvôli lesku a aby sa farba neodrala.
Rúž na pery: Opäť som „Skrátila“ Špáradlo pomocou kliešťov na strihanie nechtov a pomocou pilníka som do „šikma“ Zarovnala špic. Aby, čo najviac pripomínal klasický rúž na pery. Túto časť som zafarbila červenou akrylovou farbou. A „pretrela“ priesvitným lakom na nechty. Na „zlatú“ časť som použila zlatú dekoratívnu stužku ktorú som si nastrihala na požadované rozmery. Zvyšok som zafarbila čiernou fixkou.

Deň po(1983) a Vlákna (1984)

23.04.2024

Zvolila som si nie práve najštastnejšiu dobu na písanie o týchto dvoch filmoch. V Septembri minulého roka som mala pocit, ako keby cestujem v čase…Napísala som o tom..vyšlo to na tri riadky. V kinách premietajú nových krotiteľov duchov. Ale duch osemdesiatych rokov cítiť vo vzduchu aj mimo kina. Nie som dieťa éry studenej vojny a som staršia ako Kosovo, ale nie staršia [...]

Domáca strúhanka

21.04.2024

Milujem ten pocit, keď všetko to „Vysušené“ Pečivo nahádžem do mlynčeka a spácham z neho strúhanku. Nemyslím si, že je niečo na tomto procese náročné. Odporúčam pečivo skladovať v nejakej neuzatvorenej nádobe aby sa dobre „presušilo„ale aby naň nesadal prach prípadne nevliezli chrobáky. Napríklad v hlbokom plechu v rúre na pečenie-samozrejme iba [...]

Naozaj tomu veríte?

20.04.2024

Za každým jedným slovom ktoré som tu pred pár dňami napísala si stojím. A po pravde by som sa tomu viac nevenovala keby zase niečo. Zase niečo, čím žije Slovenský internet. Začína sa s bojkotom bagiet. Myslím si, že je namieste byť skeptický, či niekto, kto je doslova „chodiacou reklamou“ vyjadril podporu istému prezidentskému kandidátovi naozaj [...]

France Macron

ONLINE: Za dva mesiace poslala Európa Kyjevu 6 miliárd eur, dieru po pomoci USA to nezacelilo

26.04.2024 06:25, aktualizované: 06:51

Od leta 2023 európske príspevky na pomoc Ukrajine trvalo prevyšovali tie od Spojených štátov.

Rusko, Ukrajina, vojna na Ukrajine

Ficove reči o mieri vyvracia samotné Rusko. Trump môže byť v boji proti Putinovi tvrdší ako Biden, tvrdí generál Macko

26.04.2024 06:05

Peniaze na muníciu nepodporujú vojnu, ale prežitie Ukrajiny, hovorí generál Pavel Macko.

Kongres, USA

Pre CIA hodnotil politické riziká. Expert z Harvardu pre Pravdu vysvetlil, či USA hrozí občianska vojna

26.04.2024 06:00

Občianska vojna – Civil War (na Slovensku je v kinách pod názvom Kolaps) je už dva týždne na čele rebríčka najúspešnejších filmov v USA.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 105
Celková čítanosť: 188207x
Priemerná čítanosť článkov: 1792x

Autor blogu

Odkazy