Založ si blog

Pár riadkov o útokoch na Pani Prezidentku zo strany. . .

Pani prezidentka Zuzana čaputová sa po tom, čo sa verejne kriticky vyjadrila voči premiérovi Igorovi Matovičovi stala terčom urážok ako od samotného premiéra tak aj od členov poslaneckého klubu Oľano a, aj ich skalných podporovateľov. A mňa osobne tento fakt úprimne mrzí.
„Pokúsim sa ju presvedčiť a získať ju na našu palubu, aby odišla od Kotlebu, Pellegriniho, Fica aj od Sulíka prípadne a prišla k nám“... – Igor Matovič
____________
Len tak okrajovo pripomeniem politickú minulosť Zuzany čaputovej:
Zuzana čaputová kandidovala v komunálnych voľbách v roku 2010 ako nezávislá kandidátka v meste Pezinok. Získala 1380 hlasov. Získala mandát poslankyne mestského zastupiteľstva.
Neskôr, v Decembri 2017 vstúpila do vtedy práve čerstvo založeného hnutia Progresívne Slovensko.V roku 2018 sa stala jednou z jeho podpredsedníčok. Po tom, ako v prezidentských voľbách v roku 2019 postúpila do druhého kola sa svojho postu v PS vzdala. A po víťazstve v druhom kole požiadala o zrušenie členstva v tomto hnutí. S ktorým sa definitívne rozlúčila aj na ich sneme, na ktorom bol novým predsedom hnutia zvolený Michal Truban.V čase ked ešte členkou bola bol predsedom zakladateľ-Ivan štefunko.
Takže spájanie Zuzany čaputovej so stranami ľudová strana naše slovensko,Hlas-SD,Smer-SD aj so Slobodou a solidaritou nie je na mieste. (Mimochodom strana progresívne Slovensko je mimoparlamentnou stranou).
Premiér však svojím výrokom potvrdil to, čo sme si už viacerí za tých pár rokov jeho pôsobenia v politike vydedukovali z jeho rétoriky : ,,kto nejde s nami, ide proti nám. Alebo ,,existujú len dve cesty. Politické spektrum je široké na oboch stranách politického kompasu. A o šírke toho názorového vo všeobecnosti ani nehovorím.
Myslím si ,že nie som jediná kto by ocenil, keby si Igor Matovič a aj všetci ľudia, ktorí Pani prezidentku častujú nadávakami uvedomili jeden zásadný fakt ,a to ten ,že Zuzana čaputová je prezidentkou nás všetkých a nie prezidentkou poslaneckého klubu Oľano.!
Je prezidentkou všetkých občanov Slovenskej republiky bez ohľadu na to, koho volili v parlamentných či v prezidentských voľbách. 
___________
K situácií som vytvorila aj mém:

Môj kritický pohľad na filmovú sériu Resident Evil pod taktovkou Paula W. S Andersona

26.03.2024

Nedávno som písala o seriáli z roku 2022 a napadlo ma, že spíšem všetko o všetkých filmoch a,hoci budem dosť kritická samozrejme nezabudnem vyzdvihnúť prvky, ktoré ma počas sledovania jednotlivých filmov zaujali . Patrím medzi fanúšikov hernej série a hoci som voči jeho tvorbe viac kritická, mám pred jeho prácou rešpekt. Jeho Fanfiction bola sfilmovaná a dosiahla [...]

Predvolebný bizár na Slovenskom reddite

22.03.2024

Zajtra sa uskutoční prvé kolo prezidentských volieb na Slovensku. A predvolebný ošiaľ neobišiel ani Slovenský reddit. A ja vyberám dva „najlepšie príspevky“. Rozchod za Pellegriniho Je to na rozchod? Pýta sa mladý muž na reddite. Mladý muž do svojho vzťahu zaťahuje politiku. A o tom, a rieši to na internete s cudzími ľudmi. A naozaj si myslím, že je to [...]

Pozreté: Seriál Resident evil od Netflixu

18.03.2024

O seriálovej tvorbe spoločnosti Netflix nemám vysokú mienku. Avšak patrím medzi fanúšikov hernej série Resident Evil a seriálu som dala šancu. Dej seriálu sa odohráva v roku 2036-14 rokov po rozšírení T-vírusu po celej planéte. A každá epizóda sa odohráva v dvoch dejoch-Udalosti v roku 2022 a „súčastnosť v roku 2036″. Oceňujem že tvorcovia do deja [...]

Poľsko, NATO

Odborníci: Jednostranným vyslaním vojakov sa nestane celé NATO účastníkom vojny

29.03.2024 10:25

Na zatiaľ nepublikovanú správu nemeckých odborníkov sa odvoláva agentúra DPA.

20. rokov od vstupu Slovenska do NATO, prezidentka Zuzana Čaputová, Marián Kurilla

Garancia bezpečnosti či strata suverenity? Slovensko chráni povestný „bezpečnostný dáždnik“ z NATO už dvadsať rokov

29.03.2024 09:30

NATO presadzuje predovšetkým mierové riešenie sporov. Ak však diplomatické úsilie zlyhá, disponuje vojenskými silami pre zabezpečovanie krízového manažmentu.

Maryland most

Maryland dostane od vlády po zrútení mosta 60 miliónov dolárov

29.03.2024 08:37

Dvoch robotníkov sa podarilo zachrániť, u ďalších šiestich už úrady potvrdili úmrtie.

Fabrika Kia - Teplička nad Váhom

Vláda chce zaplátať migrantmi zo Strednej Ázie dieru na trhu práce. Ako útok v Moskve zmení tento zámer?

29.03.2024 08:00

Po tom, čo skupina teroristov pôvodom z Tadžikistanu zabila v Moskve 139 ľudí, sa slovenské zložky rozhodli posilniť bezpečnostné opatrenia

Štatistiky blogu

Počet článkov: 97
Celková čítanosť: 174153x
Priemerná čítanosť článkov: 1795x

Autor blogu

Odkazy