Založ si blog

Kriticky o novej tvorbe Tima Burtona, stále však s láskou k jeho klasike

V detstve som bola platonicky zamilovaná  Burtonovho Willieho Wonku. Tim Burton dokázal majstrovsky zachytiť atmosféru Gotham city a Jack Nicholson bol perfektnou voľbou pre obsadenie do úlohy Jokera. Rovnako aj Danny De Vitto do úlohy Penguina. A oceňujem že sa pri Catwoman zameral na jej bolesť,vnútroné boje ale aj zraniteľnosť.A okrem Batmana, nádherného príbehu o nožnicovorukom Edvardovi, perfektnej komédie Beetlejuice, ospalej diery s nádhernou estetikou, úžasného sfilmovania života Eda Wooda, rozprávok ako Frankenweenie, Mŕtva nevesta, Predvianočná nočná mora, Dumbo… je toho naozaj veľa hodnotného a skvelého, čo Tim Burton tomuto svetu dal. Musím však poznamenať, že mám pocit, že jeho „nová“ tvorba upadá na kvalite.

Ono to začalo už „Dark Shadows.

„Remake mydlovej opery“ postráda typický Burtonov zmysel pre humor,estetiku či zaujímavý dej. Hoci som fanúšikom upírov v popkultúre nikdy som nedokázala prísť na chuť „Twillight ságe“ a nedokážem prísť na chuť ani tomuto. Málo rozvinuté postavy. Príležitostí pre rozvinutie deja a humor tu bolo mnoho. A mnoho z filmu nedávalo žiadnu logiku. A nemôžem si to odpustiť. Deppová vizáš v tomto filme pôsobila ako z parodie.

Honorable mechanism Fraction tim burton dark shadows Disguised Springboard highway

Wednesday

Seriál ktorý dosiahol obrovský svetový úspech. A vdaka editom na tiktoku si ho mnohí spájajú s refrénom zrýchlenej verzie piesne od Lady Gaga-Bloody Mary.
I’ll dance, dance, dance
With my hands, hands, hands
Above my head, head, head
V skutočnosti Wednesday v scéne z epizody seriálu tancuje na skladbu od The Cramps- Goo Goo Muck. Výtvarne oveľa lepšie spracované ako temné tiene. ALE! to okaté vykrádanie iných fantasy filmových diel! Harry Potter,Blade,x-men… A vykreslenie a správanie sa Wednesday Addams pôsobí strašne pozersky. nerozvinuté postavy a dej seriálu rýchlo sklzol do klasického teenagerského netflixovského seriálu.
nerozvinuté postavy a dej seriálu rýchlo sklzol do stereotypného seriálu z prostredia strednej školy..

Nálepky na notebooku, urážky a reality show platená z vreciek daňových poplatníkov

26.09.2024

Je pravdou že SNSáci nasilu chceli vyprovokovať konflikt. A odviesť pozornosť od dôležitých vecí. Ale je pravdou aj to, že povedať, že „Plod nemá právo na život“ je odporné. Selektívne pohoršovanie sa nad injektívami….nič nové.

Ako ľahké je získať nálepku

18.09.2024

Je to niečo, čo ma štve. A cítim potrebu o tom písať. Pár krát som do tejto témy zabrdla. Napríklad Tu a aj Tu. štve ma , že ak sa k niečomu vyjadrí nejaký „influencer“ alebo ex politik, automaticky je považovaný za skvelého, aj keď je to niekto, koho preslávia účasť v nejakej fekálnej reality show, prípadne točenie videií v ktorých komentoval situáciu, [...]

Drahí občania, drahé občianky, drahé deti, drahé diaľničné známky, drahé knihy, drahé všetko. . . .

18.09.2024

Od budúceho roka sa zvýši daň z pridanej hodnoty (DPH) na 23 percent. A dozvedeli sme sa že vraj knihy sú väčšinou doménou bohatších vrstiev. Celé roky počúvame o tom, že deti na školách nečítajú. Koľko chýb narobia v diktátoch…Každý z nás určite pozná niekoho, kto v slohovej práci na tému „Moja obľúbená kniha“ Zvolil Harryho Pottera, síce ho [...]

Libanon, Hasan Nasralláh, Izrael, Hizballáh

Biden: Zabitie Nasralláha je spravodlivé, zaslúžil si to. USA odporúčajú Američanom odísť z Libanonu

28.09.2024 20:55

Americký prezident Joe Biden označil v sobotu zabitie vodcu Hizballáhu Hasana Nasralláha za "opatrenie spravodlivosti".

18 szoevetseg aliancia

Maďarská aliancia má nového predsedu - Lászlóa Gubíka

28.09.2024 18:50

Novým predsedom mimoparlamentnej strany Maďarská aliancia sa stal László Gubík. Delegáti strany ho zvolili na sobotňajšom republikovom kongrese.

Peter Pellegrini, Daniel Zmeko, Brezová pod Bradlom oslavy TTX

Pellegrini pozdravil vojakov na oslave Dňa ozbrojených síl, udelil štyri vyznamenania

28.09.2024 17:44

Ozbrojené sily sa stali rešpektovanou inštitúciou a pevnou garanciou obranyschopnosti SR, uviedol prezident Peter Pellegrini.

Czech Republic Presidential Election

Voľby do českého Senátu prvýkrát vyhralo Babišove ANO, ale vláde väčšina zostala

28.09.2024 17:21

Hnutie ANO českého expremiéra Andreja Babiša prvýkrát od svojho vzniku vyhralo voľby do Senátu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 142
Celková čítanosť: 254342x
Priemerná čítanosť článkov: 1791x

Autor blogu

Odkazy