Založ si blog

Rádio anténa rock už nevysiela, September skončil a Green Day

Slovenské rádio Anténa Rock 30.Septembra vysielalo naposledy.

Aj vďaka práve tejto rádiovej stanice sa do povedomia širšej verejnosti dostala pieseň od Americkej skupiny Green Day- Wake me up when September ends.

„Wake me up when September ends“ ( Preklade zobud ma ked skončí September).

Veta, ktorú spevák Billie Joe Amstrong povedal jeho matke, keď prišla do jeho izby po tom, ako utiekol z pohrebu jeho otca.Ktorý umrel na rakovinu v čase, keď mal Billie desať rokov.

Pieseň je spomienkou na jeho nebohého otca.

______________

 

Človek by najradšej niekedy hybernoval, aby sa nemusel denne stretávať s bolesťou, ktorú prežíva. Pamätám si videoklip k tej piesni. Album „American Idiot“ Som často počúvala a dodnes si rada vypočujem.

Je o mladom páre. Zažívajú spolu bezstarostné chvíle plné lásky a šťastia. Až do chvíle kedy sa chlapcova priateľka dozvie, že sa prihlásil do armády a ide na misiu. A zrazu sa nachádza vo vojnovej zóne, kde umierajú ľudia.Billie a rovnako aj zvyšní dvaja členovia Green Day ostro vystupovali voči Georgeovi Bushovi a jeho politike. Pripomínam, že videoklip vznikol v čase invázie americkej armády do Iraku. Vojny vždy spôsobujú mnoho utrpenia a bolesti, ktorá trvá aj roky po ich skončení.

Deň po(1983) a Vlákna (1984)

23.04.2024

Zvolila som si nie práve najštastnejšiu dobu na písanie o týchto dvoch filmoch. V Septembri minulého roka som mala pocit, ako keby cestujem v čase…Napísala som o tom..vyšlo to na tri riadky. V kinách premietajú nových krotiteľov duchov. Ale duch osemdesiatych rokov cítiť vo vzduchu aj mimo kina. Nie som dieťa éry studenej vojny a som staršia ako Kosovo, ale nie staršia [...]

Domáca strúhanka

21.04.2024

Milujem ten pocit, keď všetko to „Vysušené“ Pečivo nahádžem do mlynčeka a spácham z neho strúhanku. Nemyslím si, že je niečo na tomto procese náročné. Odporúčam pečivo skladovať v nejakej neuzatvorenej nádobe aby sa dobre „presušilo„ale aby naň nesadal prach prípadne nevliezli chrobáky. Napríklad v hlbokom plechu v rúre na pečenie-samozrejme iba [...]

Naozaj tomu veríte?

20.04.2024

Za každým jedným slovom ktoré som tu pred pár dňami napísala si stojím. A po pravde by som sa tomu viac nevenovala keby zase niečo. Zase niečo, čím žije Slovenský internet. Začína sa s bojkotom bagiet. Myslím si, že je namieste byť skeptický, či niekto, kto je doslova „chodiacou reklamou“ vyjadril podporu istému prezidentskému kandidátovi naozaj [...]

Zuzana Dolinková

PS, KDH a hnutie Slovensko zbierajú podpisy na odvolanie Dolinkovej

29.04.2024 15:42

Na odchod ministerky vidia viacero dôvodov, najmä ohrozovanie eurofondov a "netransparentné" rozhodnutie v súvislosti s výstavbou nemocnice na Rázsochách.

Vladimír Pčolinský

Súdny proces v kauze exšéfa SIS Pčolinského by sa mal začať 30. mája

29.04.2024 15:20

Pôvodné obvinenie Pčolinského zrušila Generálna prokuratúra SR

polícia, nehoda, motorka, kuriér

Namiesto brzdy šliapol na plyn. Motocyklista v Bratislave vpálil do pizzerie, zranil dve ženy

29.04.2024 15:06

K udalosti došlo v pondelok pred 11.30 h na Povrazníckej ulici.

Si Ťin-pching

Čínsky prezident Si Ťin-pching pricestuje 8. mája na štátnu návštevu Maďarska

29.04.2024 14:49

Čínska hlava štátu bude rokovať so Sulyokom a Orbánom o bilaterálnych politických, ekonomických a medzinárodných otázkach.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 105
Celková čítanosť: 188803x
Priemerná čítanosť článkov: 1798x

Autor blogu

Odkazy