Založ si blog

Jedna planéta, dva svety a METGALA 2024

V prvom rade by som chcela objasniť, čo to vlastne METGALA je. Je to jedna z najprestížnejších udalostí v svete „celebrít“. „Vstupné“ pre jednu osobu na toto podujatie je 75,000 dolárov. Finančné prostriedky z lístkov putujú na podporu inštitútu metropolitného múzea umenia. Toto podujatie ktoré sa koná každý rok je známe svojou okázalosťou,abstrakciou a každý rok inou tematikou. tento rok bola „Záhrada času“. A  to,niektoré modne kreácie zúčastnených až desivo nápadne pripomínali kreácie z dystopickej scifi série „Hugergames“ si všimlo viacero používateľov sociálnych sietí.

A teraz by sa patrilo objasniť svet a zápletku tejto filmovej série: Severná Amerika sa rozdelila. Hlavným mestom je Panem.A toto územie sa rozdelilo na Kapitol-Miesto kde žijú bohatí mociari. Miesto luxusu ktoré netrpí nedostatkom potravín a zdrojov.

12.Oblastí-Podrobené oblasti kde obyvateľtvo trpí nedostatom jedla a zdrojov. život v týchto oblastiach je ťažký.Tieto oblasti sú vykorisťované na úkor kapitolu.

Každý rok mociari usporiadajú „hry o život“. Súťaz, ktorá je vysielaná na obrazovkách v celom Paneme. A v hrách o život ide naozaj o život. a zvíťaziť môže len jeden. Víťaz na ktorého čaká: Finančná odmena,sláva,bezpečie pre jeho a jeho rodinu zo strany kapitolu a privilegované postavenie oproti iným obyvateľom Panemu.

A áno, modne kreácie v kapitole sú extravagantné,okázalé a abstraktné.

_________

A na nasledujúcich fotografiách si môžete prezrieť Modne kreácie z METGALA 2024 a modne kreácie mociarov v Kapitole vo filmovej sérií Hunger games. vždy budem uverejňovať najprv fotografiu z METGALA 2024 a potom z filmu. Pre ľahšie rozlíšenie 🙂 .

 

 

a mnoho iného.

 

 

 

____

V roku 2024 na planéte zem prebiehajú tri vojnové konflikty, rastúca inflácia,a enviromentálne problémy. A na METGALA neodznelo žiadne vyjadrenie o týchto témach. Lístok pre jednu osobu na METGALA stojí 75000 dolárov kým:

Priemerný ročný príjem v USA je : 59,384 $   zdroj: (USA today)

Priemerná cena domu v Amerike je : 495,100$ v roku 2024 zdroj: (Forbes)

Priemerná cena za potraviny pre jedného človeka je: viac ako 400$ zdroj: (Gobankingrates.com)

Novou strednou triedou je ročný príjem 130,000$ zdroj: (CNBC)

A prišla reakcia…rovnako aj prišla reakcia nedávno na časté používanie súkromného lietadla speváčky Taylor Swift. Na twittri existuje účet,ktorý uverejňuje trajektorie a spotrebu jej letov,ktoré využíva aj na veľmi krátke vzdialenosti. Dokonca už aj kolujú vtipy o tom, že Taylor využíva daľšie svoje súkromné lietadlo na premiestňovanie sa z jednej strany na druhú vo svojom súkromnom lietadle. či tento

Kým bežnému človeku z lietadla dáva rady o tom, do ktorého kontajnera patrí Petfľaša nejaká „greenfluencerka“. A samozrejme nezabudne pochváliť úžasný prístup k životnému prostrediu spoločnosti MCdonalds…“wooow, pozrite oni tu na letisku majú vratné obaly na hranolky“…a papierové slamky v limonádach sa rozpadajú, tak niekto ide 20km svojím lietadlom.

Inak vedeli ste o tom, že Počas zimy z roku 2021 do začiatka roka 2022 Európski prepravcovia lietali „naprázdno“ len aby si udržali letiskové sloty?

Vo svete v ktorom neustále počúvame ako má niekto, kto si dá dvakrát do mesiaca stejk znížiť svoju spotrebu. A ako použité menštruačné potreby či použité detské plienky zamorujú planétu. Inak viete o tom, že Za rozhodnutie mať len dve deti môžete získať prestížne envriomentálne ocenenie?

Alebo ako sa plytvá jedlom v New Yorku.

____________

Mnohí užívateľia sociálnych sietí sa rozhodli zablokovať si „celebritný zoznam METGALA“. Aby sa im nezobrazoval ich obsah a nepomáhali im v bohatnutí.

Dokonca už existujú aj verejné online počítadlá ktoré zobrazujú ako im klesá počet followerov.

Oni pochopili to, že všetky tie „celebrity“ robia slávnymi oni. Tak ako to napísal kedysi napísal Filan a predniesol Lazorík.

Všetkých tie „internetové celebrity“ preslávili oni. Ich čas a pozornosť venujú osobám ktoré ich nepoznajú,nezaujímajú sa o nich a ani záujem ich spoznať nemajú. Ono stojí za zmienku spomenúť to,čo dokázalo niekoho presláviť,či čo sa vlastne vlastne v dnešných dňoch považuje za cnosť. A nie, Kylie Jenner nie je osoba,ktorá svoje impérium vybudovala z ničoho svojím úsilím. Sakra sa narodila do prominentnej rodiny do luxusu,s konexiami a „rodinnou značkou“. Dúfam, že sa túto online iniciatívu nezabudne o pár týždňov alebo dní….A je začiatkom konca celého kultu „influencerov“.

 

 

Predpovedal tento film celý tento kult?

Och, a počuli ste inak už o BlackRock inc. ?

Mnoho možností a jedna strana

09.06.2024

Dňa 8. júna 2024 som pôsobila volebnej komisii na eurovoľbách. Aj keď nikto nepožadoval, aby som sa verejne nevyjadrovala k týmto voľbám vo všeobecnosti, považovala by som za neetické tak ak by som sa vyjadrovala. Ale kedže je po voľbách… Chcem o tom písať. O myšlienkách ktoré mi prebehli hlavou vo štvrtok kedy som videla príspevok Slovenského „youtubera“ [...]

Filmy ktoré považujem na nedocenené: The Promise (2016)

05.06.2024

Často píšem o filmoch, ktoré považujem za nedocenené.Ale v tomto konkrétnom prípade cítim potrebu upozorniť na to, že táto tragická historická udalosť je nedostatočne zastúpená vo filme vo všeobecnosti. V rokoch 1915-1918 bola na arménskom ľude spáchaná genocída. Do dnešného dňa niektoré štáty túto genocídu neuznali. Medzi tieto štáty patrí aj česká [...]

O filmovom subžánri „Screenlife“

03.06.2024

Dnes chcem písať o horrorovom a trhilerovom subžánri „Screenlife“. Ktorý rovnako ako subžáner „Found footage“(Záhada Blair Witch) sa divákovi snaží priniesť, čo najviac autentický zážitok pri sledovaní filmu. Screen life je charakteristický svojou jedinečnou špecifickou technikou a štýlom prezentácie. Udalosti príbehu sú zobrazované na obrazovke [...]

SR prezident Pellegrini inaugurácia BAX

Pellegrini ako vrchný veliteľ ozbrojených síl: Vojakom nerozkáže, no môže vyhlásiť vojnu

17.06.2024 08:00

Peter Pellegrini sa od sobotňajšieho poludnia nestal len prezidentom Slovenska, ale aj vrchným veliteľom ozbrojených síl.

Peter Pellegrini, slávnostný obed, inaugurácia

Pellegrini bude iný prezident ako Čaputová. S čím prichádza a kam budú smerovať jeho prvé kroky?

17.06.2024 07:00

Kým prezidentka Čaputová niesla do paláca odkaz právneho štátu či témy spojené so životným prostredím, Pellegrini prináša témy mieru a upokojenia.

vojna na Ukrajine, mierový summit, Švajčiarsko, Giorgia Meloniová

ONLINE: Meloniová: Ak Rusko neprijme mierové podmienky, prinútime ho. Hrozí Ukrajincom elektrina len na pár hodín denne?

17.06.2024 06:25, aktualizované: 08:20

Ak Rusko nebude súhlasiť s podmienkami mierového summitu, prinútime ho, aby sa vzdalo, tvrdí talianska premiérka Georgia Meloniová.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 118
Celková čítanosť: 208209x
Priemerná čítanosť článkov: 1764x

Autor blogu

Odkazy