Založ si blog

Otvorený list Lucií Ďuriš Nicholsonovej

Píšem vám tento list. Aj vy rada a často píšete otvorené listy, keď cítite tú potrebu. Isteže, viem, že na inej platforme. Nie, nechcem vám to zakázať. A dnes vám píšem tieto riadky ja. Lebo si myslím, že ten váš list z 2.Mája 2024 je niečo, čo by nemalo ostať bez odozvy.

Milá Pani, Lucia Ďuriš Nicholsonová. Nepatrím medzi fanúšikov tejto vlády a hnevá ma veľa vecí. Prezdradím vám tajomstvo-Svet nie je čiernobiely a neexistujú len dve strany-„Hlupáci“ a „vaša pravda“.S kandidatúrou do Európskeho parlamentu ste nedávno skončili s odôvodnením, že „nerozumiete ľuďom“. Nikdy ste neprejavili záujem o porozumenie ľuďom. Šéf politickej strany, ktorá vás dostala do Národnej rady Slovenskej republiky a neskôr do Bruselu, prišiel pred pár rokmi s nápadom, aby sa minimálna mzda líšila podľa regiónov. Použijem vaše slová

 niektorí fajnšmekri slova z bratislavských kaviarní pravidelne píšu o tom, že vám nemáme nadávať do sprostých. Lebo ste dobrí ľudia. Chcete návrat totality, mimovládky považujete za zahraničných agentov, neveríte médiám a obcujete so sojuzom. Možno ste dobrí ľudia. Ale je ťažké mať vás rád

Uvedomujete si, že ak zvolíte takto vyslovene nepriateľskú rétoriku, tak s vysokou pravdepodobnosťou niekoho už ďalej nebude zaujímať, čo hovoríte? Myslíte si, že problémy na Slovensku vyriešia brožúry o extérmizme na stredných školách?. Píšete o tom, ako budú deti všetkých „tých lepších“ navštevovať osemročné gymnáziá a súkromné školy… Je toto tá vaša vízia štastného a prosperujúceho Slovenska? Súkromné školstvo….a deti ktoré nepôjdu na priemyslovku lebo je to niečo podradné. A potom si zvlásť zaplatiť kurz programovania CNC. Spoplatiť školstvo! A rovno od základky! Rovno nech si na základnú školu to dieťa zarobí v škôlke!. 

Veď predsa bezplatné školstvo robí z ľudí „dezolátov“. V takom Norsku, ktoré má mnoho kvalitných univerzít, bezplatné školstvo pre každého a študenti z programu Erasmus dokonca majú nárok aj na finančnú podporu na pokrytie životných nákladov by určite s vami súhlasili.

Priznávam, otvorený list som vám chcela napísať už dávnejšie, po vašom „veľmi vkusnom“ prejave alá nechutné chrípne prasa ktoré plieska po zadku servírky v pohostinstve. Verte Lucia, že ak by toto o vás napísal napríklad istý politik, ktorý si rád kopne do prezidentkinej dcéry tak mi to vadí rovnako. Aj k tomu sa ešte neskôr vrátim.

Vážený kandidát Pellegrini, predviedli ste dokonalý striptíz vlastného ja. Počas tých dvoch týždňov všetci videli, ako sa sebavedomý Peter postavil do striptízového ringu, v ústach prežúval červený karafiát ako cowboy marlborku a keď si v rytme folklórneho tanga konečne strhol gate, nebolo tam NIČ. Len čierne prázdno, ktoré vyvrátilo všetky Petrove klamstvá.

Zastávam názor, že ak je dôvod kritizovať queer ľudí tak ich kritizujme. Ale queer ľudí sexualizujú neustále coomeri,pornopriemysel a korporácie. Hovorí vám niečo pojem ľudská dôstojnosť?.

Uvediem vám jeden príklad z môjho života: Mali sme v partií gaya ktorý sa správal toxicky. Povedala som mu svoje. A ani raz som do toho nezakomponovala jeho orientáciu. Potom mi referoval jeden ďaľší známy že aj v ich partií sa správal toxicky. Povedal niečo v zmysle „Je to falošný buzerant“. Odpovedala som mu vtedy „áno,ale bez toho buzeranta prosím“. Spochybňujem to, že vaša solidarita počas „Pride month“ s queer ľudmi je naozaj úprimná. Vaše správanie naznačuje že je to len ďaľším odznačikom do vitrínky „som lepším človekom“. Dovolili ste si do jedného vreca hodiť všetkých tých, čo sa vo voľbách rozhodli inak, ako vy s „plochozemcami„,alkoholikmi… Prajete si kolaps zdravotníctva…Tak teraz začnime o vašich fanúšikoch. A verte, že mienke o nich vychádzam z toho, čo som si prečítala na sociálnej sieti,rozhovorov a mojich či osobných skúseností ľudí, ktorých poznám. Vaši fanúšikovia sa o život mimo Laurinskej nezaujímajú. O svete mimo tejto ulice sa dozvedajú z memečiek. Napríklad z vašej obľúbenej stránky ZOMRI. Presne tej, ktorá sa pohoršila a moralizovala, keď istý politik podhodil prezidentkinú dcéru svojmu publiku na Facebooku. Neverím a neverila som mu jeho alibistické vykrúcanie sa. Vedel ako budú jeho fanúšikovia reagovať. Bolo to od neho chrapúnske. Tí istí sa však denne dokážu smiať z výzoru niekoho iného či dokonca zo smrti. Vaši voliči sa dušujú ako sa hlásia k odkazu SNP a pritom by chceli baliť kufre a zamávať bielou zástavou zakaždým, ak voľby dopadnú inak ako si želali. 

Viac sa vám Lucia už venovať nebudem  a majte sa ako chcete.

 

 

Nie, nikomu by nespadla z hlavy koruna

16.05.2024

Ukazovanie prstom,hranie sa na detektívov,viac urážok a mnoho iného…Nikomu nespadne koruna z hlavy ak prizná, že jedinec v jeho názorovom/ideologickom spektre môže mať násilné/vraždené pohnútky. V „Mojom“, „Tvojom“, „Jeho“…“Ich“. Nemyslím si, že som jediná, kto si už dávnejšie prečítal hrozné veci ako tak od [...]

Otvorený list Nikitovi Slovákovi

15.05.2024

Píšem vám tieto riadky na tejto platforme. Nie, nemyslím si, že je to zbabelé a neférové. Všetko, čo sem napíšem, by som vám napísala aj pod váš príspevok na Facebooku pod svojím menom a s vlastnou fotografiou. Ale váš profil ste si nastavili tak, že vám vaše príspevky môžu komentovať len ľudia vo vašom zozname priateľov. Párkrát som zaregistrovala, že sa zvyknete [...]

Jedna planéta, dva svety a METGALA 2024

12.05.2024

V prvom rade by som chcela objasniť, čo to vlastne METGALA je. Je to jedna z najprestížnejších udalostí v svete „celebrít“. „Vstupné“ pre jednu osobu na toto podujatie je 75,000 dolárov. Finančné prostriedky z lístkov putujú na podporu inštitútu metropolitného múzea umenia. Toto podujatie ktoré sa koná každý rok je známe svojou [...]

vláda, ministri, bezpečnostná rada

Vláda musí naďalej plniť svoj program, zhodla sa koaličná rada

20.05.2024 18:29

Vláda musí naďalej plniť svoje programové vyhlásenie v tempe, ktoré nastavil premiér Fico, oznámil Smer.

874746096

Mäsiar z Teheránu? A či o mŕtvych len v dobrom?

20.05.2024 17:50

Náhly skon iránskeho prezidenta spôsobil hlavybôl v mnohých metropolách. Treba kondolovať totalitnému režimu? Alebo ani majestát smrti nezahľadí hriechy zosnulého?

maďarsko, loď, komárom, Heidelberg

Maďarská polícia zadržala slovenského kapitána lode, ktorá bola účastníkom tragickej nehody na Dunaji

20.05.2024 17:19

Pri nehode zahynuli dve osoby, jedna sa zranila a po piatich nezvestných pokračuje intenzívne pátranie.

protest Gorila 3, namestie SNP

Ústavný súd prikázal SIS zničiť nahrávky v kauze Gorila

20.05.2024 15:46

Tým, že tak SIS v minulosti neurobila, porušila podľa ÚS základné práva Zoltána Vargu, ktorého byt v rokoch 2005 a 2006 odpočúvala.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 110
Celková čítanosť: 197818x
Priemerná čítanosť článkov: 1798x

Autor blogu

Odkazy