Založ si blog

Kriticky o novej tvorbe Tima Burtona, stále však s láskou k jeho klasike

V detstve som bola platonicky zamilovaná  Burtonovho Willieho Wonku. Tim Burton dokázal majstrovsky zachytiť atmosféru Gotham city a Jack Nicholson bol perfektnou voľbou pre obsadenie do úlohy Jokera. Rovnako aj Danny De Vitto do úlohy Penguina. A oceňujem že sa pri Catwoman zameral na jej bolesť,vnútroné boje ale aj zraniteľnosť.A okrem Batmana, nádherného príbehu o nožnicovorukom Edvardovi, perfektnej komédie Beetlejuice, ospalej diery s nádhernou estetikou, úžasného sfilmovania života Eda Wooda, rozprávok ako Frankenweenie, Mŕtva nevesta, Predvianočná nočná mora, Dumbo… je toho naozaj veľa hodnotného a skvelého, čo Tim Burton tomuto svetu dal. Musím však poznamenať, že mám pocit, že jeho „nová“ tvorba upadá na kvalite.

Ono to začalo už „Dark Shadows.

„Remake mydlovej opery“ postráda typický Burtonov zmysel pre humor,estetiku či zaujímavý dej. Hoci som fanúšikom upírov v popkultúre nikdy som nedokázala prísť na chuť „Twillight ságe“ a nedokážem prísť na chuť ani tomuto. Málo rozvinuté postavy. Príležitostí pre rozvinutie deja a humor tu bolo mnoho. A mnoho z filmu nedávalo žiadnu logiku. A nemôžem si to odpustiť. Deppová vizáš v tomto filme pôsobila ako z parodie.

Honorable mechanism Fraction tim burton dark shadows Disguised Springboard highway

Wednesday

Seriál ktorý dosiahol obrovský svetový úspech. A vdaka editom na tiktoku si ho mnohí spájajú s refrénom zrýchlenej verzie piesne od Lady Gaga-Bloody Mary.
I’ll dance, dance, dance
With my hands, hands, hands
Above my head, head, head
V skutočnosti Wednesday v scéne z epizody seriálu tancuje na skladbu od The Cramps- Goo Goo Muck. Výtvarne oveľa lepšie spracované ako temné tiene. ALE! to okaté vykrádanie iných fantasy filmových diel! Harry Potter,Blade,x-men… A vykreslenie a správanie sa Wednesday Addams pôsobí strašne pozersky. nerozvinuté postavy a dej seriálu rýchlo sklzol do klasického teenagerského netflixovského seriálu.
nerozvinuté postavy a dej seriálu rýchlo sklzol do stereotypného seriálu z prostredia strednej školy..

O polemikách o tom, či vo filme naozaj diabol nosí Pradu

26.06.2024

Nedávno som narazila na článok, v ktorom autorka analyzovala, prečo je postava Natea, priateľa hlavnej postavy Andy v „Diablovi nosí Pradu„, považovaná za záporáka namiesto Mirandy. Nate je v článku opísaný ako egocentrický, zakomplexovaný a neprajný partner, a tento názor sa odráža aj v rôznych memečkách. Vzhľadom k tomu, že som tento film videla viac ako [...]

Rytmické a tanečné piesne ktoré majú smutný text časť štvrtá- Stromae-Papaoutai

18.06.2024

Mám rada hudobnú tvorbu Paula Van Havera, známeho pod menom „Stromae„. Veľa z jeho tvorby stojí za pozornosť. Dnes sa však zameriam na jednu konkrétnu pieseň „Papaoutai„, ktorá je nielen tanečná a rytmická, ale aj videoklip je plný pestrých farieb. Stromae v ňom vystupuje ako figurína bez mimiky a pohybu. Malý chlapec žijúci s ním v domácnosti sa [...]

Mnoho možností a jedna strana

09.06.2024

Dňa 8. júna 2024 som pôsobila volebnej komisii na eurovoľbách. Aj keď nikto nepožadoval, aby som sa verejne nevyjadrovala k týmto voľbám vo všeobecnosti, považovala by som za neetické tak ak by som sa vyjadrovala. Ale kedže je po voľbách… Chcem o tom písať. O myšlienkách ktoré mi prebehli hlavou vo štvrtok kedy som videla príspevok Slovenského „youtubera“ [...]

vodná nádrž, Nová Bystrica, mReportér

Zábery na vodnú nádrž a okolie zo severu Slovenska sú pastvou pre oči. Takúto prírodu stojí za to vidieť

26.06.2024 05:00

Krásne zábery zachytila mReportérka Ľubka Šeroňová.

zbrane, zbraň

Prvýkrát v dejinách. Hlavný lekár USA klasifikoval násilie so zbraňami ako zdravotnú krízu

25.06.2024 23:40

Spojené štáty predstavujú výnimočný prípad z dôvodu vysokého počtu zranení a úmrtí spôsobených strelnými zbraňami — najmä pokiaľ ide o deti.

alkohol

Na konzumáciu alkoholu zomrú ročne takmer tri milióny ľudí

25.06.2024 23:26

Do tejto štatistiky je započítané aj šoférovanie pod vplyvom alkoholu, násilie súvisiace s alkoholom a rôzne choroby.

Sunak

Štyria muži vnikli do záhrady britského premiéra. Zadržala ich polícia

25.06.2024 22:54

Organizácia s názvom Youth Demand zverejnila video, na ktorom je vidieť, ako jej člen vykonal veľkú potrebu do jazierka na Sunakovom pozemku.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 120
Celková čítanosť: 210748x
Priemerná čítanosť článkov: 1756x

Autor blogu

Odkazy