Založ si blog

Nepáči sa mi správanie matiek ktoré:

Áno, dovolím si kritizovať niečie správanie. Lebo rodičovstvo je záväzok, ktorý má vplyv na vývoj a život iného človeka, ktorý ho sám ovplyvniť nemôže. Môže ho však ovplyvniť jeho matka. Som si vedomá toho, že nie každému sa budú tieto riadky páčiť a vyjadrí to v komentároch. Rozhodla som sa to napísať verejne a na všetko, čo uverejním má právo niekto reagovať.

1.) Na sociálnej sieti uverejňujú nahé fotografie svojich detí. Dieťa má právo na ochranu svojej intímnej sféry a aj právo na svoju dôstojnosť. A okrem iného, na internete stiehne mnoho pedofilov.

2.)Svoje deti nosia do zafajčenej kaviarne, kde s nimi strávia aj dve hodiny Aj pasívne fajčenie škodí. Zvyčajne ženám začnú smrdieť cigarety ešte v čase kedy ani nevedia, že sú tehotné. Dokonca im môžu začať prekážať aj ich obľúbené vône. Zvýšená citlivosť čuchu z dôvodu aby dokázala rozoznať čo je nebezpečné pre zdravie dieťaťa a ochránila ho.

3.) Primárnu časť stravy ich potomstva tvoria čipsy, jedlo z mcdonalds a polotovary Správne stravovanie dieťaťa je dôležité. Spomínaný druh potravín však obsahuje vysoké množstvo Cukru, tukov a soli.Nenarážam na ženy, ktoré nemajú dostatočné financie na zdravé stravovanie. Narážam na tie, pre ktoré je kúpiť jedno jabĺčko, očistiť ho, nakrájať a naservírovať svojmu dieťaťu niečo nepohodlné…Kúpiť balík čispsov maximálne ho otvoriť a podať, aby sa mohla venovať scrollovaniu na telefóne.

4.)Na sociálnych sieťiach verejne prepierajú rozchod s partnerom. A detailne…je možné, že sa vyskytnú aj rôzne injektíva…Uvedomte si že vaše dieťa si toto všetko v budúcnosti môže prečítať. A nečudujte sa potom, že o tom niekto klebetí…Prepierate to pred ľudmi na internete a nie každý kto je s vami priateľ na sociálnej sieti je priateľom aj v skutočnom svete.
5.)Svoje dieťa zoberú na ihrisko a cca hodinu telefonujú alebo sa hrajú s telefonom a neskontrolujú kde sa ich dieťa nachádza.Vaše dieťa sa môže zraniť, niekto ho uniesť a to nevravím o tom, že vám unikajú momenty strávené s vaším dieťaťom. Vy tieto vzácne chvíle premrháte na veci ktoré z internetu neutečú a vaše kamarátky ktoré budete aj tak potom dve hodiny v kaviarni ohovárať.
6.)Svoje dieťa držia doma zavreté a izolované- Dieťa musí postupne spoznávať svet okolo seba. A okrem iného, si musí vybudovať aj imunitu. Kritizovala som protipandemické opatrenie- Keď uzavreli detské ihriská.
7.)Hlúpe a nemiestne vtipy o materstve a spomínanie na „super bezdetné časy“- Nie, život nekončí narodením dieťaťa. Nie, ja vás nechcem doma držať na reťazi. Ale nechávať každý víkend svoje dieťa s opatrovateľkou a flákať sa v baroch a kluboch…Vám vaše dieťa nechýba? Potom sa nečudujte, keď vyrastie odsťahuje sa ďaleko od vás a na Sviatky vám maximálne pošle domov pohľadnicu.
Skvelé bezdetné časy- Mnohé z vás toto dokážu verejne napísať aj na sociálnu sieť. Znova pripomínam, že dieťa si bude v budúcnosti tieto slová prečítať…Ako by ste sa cítili vy, keby si prečítate niečo také? Že, ako bolo vašej mame super predtým, ako ste sa narodili? Že vám to doslova podprahovo vyčíta?.
Aký je rozdiel medzi materskou dovolenkou a klasickou dovolenkou?
-Asi taký ako medzi klasickým parkom a Jurským Parkom….hihi si strašne vtipná….
Materstvo a útek pred dinosaurami je presne to isté…
(myslené ironicky)

Deň po(1983) a Vlákna (1984)

23.04.2024

Zvolila som si nie práve najštastnejšiu dobu na písanie o týchto dvoch filmoch. V Septembri minulého roka som mala pocit, ako keby cestujem v čase…Napísala som o tom..vyšlo to na tri riadky. V kinách premietajú nových krotiteľov duchov. Ale duch osemdesiatych rokov cítiť vo vzduchu aj mimo kina. Nie som dieťa éry studenej vojny a som staršia ako Kosovo, ale nie staršia [...]

Domáca strúhanka

21.04.2024

Milujem ten pocit, keď všetko to „Vysušené“ Pečivo nahádžem do mlynčeka a spácham z neho strúhanku. Nemyslím si, že je niečo na tomto procese náročné. Odporúčam pečivo skladovať v nejakej neuzatvorenej nádobe aby sa dobre „presušilo„ale aby naň nesadal prach prípadne nevliezli chrobáky. Napríklad v hlbokom plechu v rúre na pečenie-samozrejme iba [...]

Naozaj tomu veríte?

20.04.2024

Za každým jedným slovom ktoré som tu pred pár dňami napísala si stojím. A po pravde by som sa tomu viac nevenovala keby zase niečo. Zase niečo, čím žije Slovenský internet. Začína sa s bojkotom bagiet. Myslím si, že je namieste byť skeptický, či niekto, kto je doslova „chodiacou reklamou“ vyjadril podporu istému prezidentskému kandidátovi naozaj [...]

Peter Pellegrini

Pellegrini: Hovoríme nie rušeniu právu veta, migračným kvótam, hovoríme áno mierovým inicatívam a solidarite v EÚ

01.05.2024 15:15

Na Sviatok práce, sa už nemusí hovoriť o vysokej nezamestnanosti, ale o potrebe dobrej práce za dobrý plat, uviedol budúci prezident Pellegrini.

Hrad / Likava /

Hrad Likava obnovia za milióny eur. Areál sprístupnia viac verejnosti, pribudne aj novinka

01.05.2024 15:15

Žilinský samosprávny kraj financie získal z projektu slovensko-českej cezhraničnej spolupráce.

Kyrgyzstan Summit CIS

Po masakre pri Moskve Putin vyháňa z Ruska Tadžikov. Mohol by podmínovať pevnú pôdu pod ich prezidentom?

01.05.2024 15:00

Občania Tadžikistanu majú veľký problém dostať sa cez ruské štátne hranice. Aké dôsledky môže mať nehostinnosť Ruska pre vývoj v ich krajine?

Čaňa

Po požiari príbytkov v Čani umiestnili v miestnej telocvični 45 ľudí vrátane 24 detí

01.05.2024 14:57

Obec podľa starostu zatiaľ mimoriadnu situáciu neplánuje vyhlásiť.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 105
Celková čítanosť: 189174x
Priemerná čítanosť článkov: 1802x

Autor blogu

Odkazy