Založ si blog

Prečo nepodpíšem petíciu za odstúpenie/odvolanie dekana právnickej fakulty Eduarda Burdu

Tieto riadky píšem z pozície Ženy, ktorá sa narodila ako žena a, sa cíti sa so svojou identitou dobre a komfortne. Ženy, ktorá považuje za zmysel svojho života manželstvo s mužom a priviesť na svet potomstvo. A ak by sa rovno hneď zajtra uzákonili  registrované partnerstvá aj pre homosexuálne páry by nijako nemalo vplyv na moje rozhodnutia v živote. Nie,túžba byť milujúcou manželkou a matkou a chcieť, aby sa „Teplí brali“ Nie je niečo, čo je nezlučiteľné.Ale online petíciu za odstúpenie/odvolanie Dekana právnickej fakulty UK Komenského Eduarda Burdu nepodpíšem, lebo:
-Autor naliehavo nevyzýva k zváženiu odstúpenia z funkcie na základe obťažovania či iného násilného činu spáchaného dekanom.
-dekan nehlása „treba homosexuálov zlikvidovať“
-Zúčastnenie sa  esejistickej súťaže sv. Tomáša Morusa nie je povinné
-Víťazná esej by sa nepredkladala ako návrh zákona do parlamentu.
-Na Vykonávanie  profesie právničky/právnika je toho  potrebného viac.Je dôležitá  húževnatosť a odvaha. Dôležitá je znalosť práva, analytické myslenie a schopnosť efektívne prezentovať argumenty.
V reálnom živote a na súdoch je dôležité, aby právničky/právnici boli schopní predložiť presvedčivé a argumentačne  dôkazy na podporu svojich stanovísk. Musia sa riadiť právnymi predpismi, etickými normami a záväzkami voči spravodlivosti a princípom právneho systému. 
Úspešní právnici si budujú svoju reputáciu na základe kvalitných argumentov, právnej zručnosti a schopnosti vyjadriť sa jasne a presvedčivo.
Stručne- Niekto príde s niečím, načo mám iný názor…on/ona napíše esej. A ja napíšem esej v ktorej mu/jej budem oponovať. Argumenty,argumenty argumenty. ich silu netreba podceňovať…a toto platí pre obe strany…aj pre stranu tretiu…stranu štvrtú…stranu piatu…
_________
Táto snaha o „cancelnutie“ Môže byť vodou na mlyn radikalizácie mladých ľudí. Môže sa stať, že si niekto založí vlastnú vlastnú súkromnú univerzitu, kde bude prijateľný len jeden jediný názor. Nechcem naozaj na nikoho ukazovať prstom. Je to ako, keď nejakého politika nezavoláme do nejakej relácie, kde by oproti nemu sedel jeho oponent..či už iný politik alebo moderátor. Ktorý by ho upozornil, že klame. A tak si vytvorí vlastnú platformu kde toho politika „bude spovedať“ Osoba, ktorá je s ním na jednej kandidatáke do parlamentu. Bude mu na všetko pritakávať. Kým, v nejakom mainstreamovom médiu môže byť konfrontovaný.
A toto sa nám už v praxi osvedčilo. Nie to, že kandidát jednej politickej strany „spovedátoho druhého. Ale aj to, že ak pustili niekoho do maistreamu tak sa zhovadil alebo prejavil ako chrapúň.Alebo rovno oboje 🙂
Neštastný dátum: Hoci súťaž bola vyhlásená už dávnejšie, Facebooková stránka fakulty ju uverejnila 12.10. Rok po spáchaní ohavného činu cieľene zameraného na lgbt komunitu.
Občas sa takéto veci prihodia, mohlo ísť naozaj len o neštastnú náhodu nie, naozaj to nie je štastné načasovanie a rovnako si myslím, že to nie je ani dôvod prečo by mal byť niekto cancelnutý.

Deň po(1983) a Vlákna (1984)

23.04.2024

Zvolila som si nie práve najštastnejšiu dobu na písanie o týchto dvoch filmoch. V Septembri minulého roka som mala pocit, ako keby cestujem v čase…Napísala som o tom..vyšlo to na tri riadky. V kinách premietajú nových krotiteľov duchov. Ale duch osemdesiatych rokov cítiť vo vzduchu aj mimo kina. Nie som dieťa éry studenej vojny a som staršia ako Kosovo, ale nie staršia [...]

Domáca strúhanka

21.04.2024

Milujem ten pocit, keď všetko to „Vysušené“ Pečivo nahádžem do mlynčeka a spácham z neho strúhanku. Nemyslím si, že je niečo na tomto procese náročné. Odporúčam pečivo skladovať v nejakej neuzatvorenej nádobe aby sa dobre „presušilo„ale aby naň nesadal prach prípadne nevliezli chrobáky. Napríklad v hlbokom plechu v rúre na pečenie-samozrejme iba [...]

Naozaj tomu veríte?

20.04.2024

Za každým jedným slovom ktoré som tu pred pár dňami napísala si stojím. A po pravde by som sa tomu viac nevenovala keby zase niečo. Zase niečo, čím žije Slovenský internet. Začína sa s bojkotom bagiet. Myslím si, že je namieste byť skeptický, či niekto, kto je doslova „chodiacou reklamou“ vyjadril podporu istému prezidentskému kandidátovi naozaj [...]

Peter Pellegrini

Pellegrini: Hovoríme nie rušeniu právu veta, migračným kvótam, hovoríme áno mierovým inicatívam a solidarite v EÚ

01.05.2024 15:15

Na Sviatok práce, sa už nemusí hovoriť o vysokej nezamestnanosti, ale o potrebe dobrej práce za dobrý plat, uviedol budúci prezident Pellegrini.

Hrad / Likava /

Hrad Likava obnovia za milióny eur. Areál sprístupnia viac verejnosti, pribudne aj novinka

01.05.2024 15:15

Žilinský samosprávny kraj financie získal z projektu slovensko-českej cezhraničnej spolupráce.

Kyrgyzstan Summit CIS

Po masakre pri Moskve Putin vyháňa z Ruska Tadžikov. Mohol by podmínovať pevnú pôdu pod ich prezidentom?

01.05.2024 15:00

Občania Tadžikistanu majú veľký problém dostať sa cez ruské štátne hranice. Aké dôsledky môže mať nehostinnosť Ruska pre vývoj v ich krajine?

Čaňa

Po požiari príbytkov v Čani umiestnili v miestnej telocvični 45 ľudí vrátane 24 detí

01.05.2024 14:57

Obec podľa starostu zatiaľ mimoriadnu situáciu neplánuje vyhlásiť.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 105
Celková čítanosť: 189173x
Priemerná čítanosť článkov: 1802x

Autor blogu

Odkazy