Založ si blog

Rádio anténa rock už nevysiela, September skončil a Green Day

Slovenské rádio Anténa Rock 30.Septembra vysielalo naposledy.

Aj vďaka práve tejto rádiovej stanice sa do povedomia širšej verejnosti dostala pieseň od Americkej skupiny Green Day- Wake me up when September ends.

„Wake me up when September ends“ ( Preklade zobud ma ked skončí September).

Veta, ktorú spevák Billie Joe Amstrong povedal jeho matke, keď prišla do jeho izby po tom, ako utiekol z pohrebu jeho otca.Ktorý umrel na rakovinu v čase, keď mal Billie desať rokov.

Pieseň je spomienkou na jeho nebohého otca.

______________

 

Človek by najradšej niekedy hybernoval, aby sa nemusel denne stretávať s bolesťou, ktorú prežíva. Pamätám si videoklip k tej piesni. Album „American Idiot“ Som často počúvala a dodnes si rada vypočujem.

Je o mladom páre. Zažívajú spolu bezstarostné chvíle plné lásky a šťastia. Až do chvíle kedy sa chlapcova priateľka dozvie, že sa prihlásil do armády a ide na misiu. A zrazu sa nachádza vo vojnovej zóne, kde umierajú ľudia.Billie a rovnako aj zvyšní dvaja členovia Green Day ostro vystupovali voči Georgeovi Bushovi a jeho politike. Pripomínam, že videoklip vznikol v čase invázie americkej armády do Iraku. Vojny vždy spôsobujú mnoho utrpenia a bolesti, ktorá trvá aj roky po ich skončení.

Môj kritický pohľad na filmovú sériu Resident Evil pod taktovkou Paula W. S Andersona

26.03.2024

Nedávno som písala o seriáli z roku 2022 a napadlo ma, že spíšem všetko o všetkých filmoch a,hoci budem dosť kritická samozrejme nezabudnem vyzdvihnúť prvky, ktoré ma počas sledovania jednotlivých filmov zaujali . Patrím medzi fanúšikov hernej série a hoci som voči jeho tvorbe viac kritická, mám pred jeho prácou rešpekt. Jeho Fanfiction bola sfilmovaná a dosiahla [...]

Predvolebný bizár na Slovenskom reddite

22.03.2024

Zajtra sa uskutoční prvé kolo prezidentských volieb na Slovensku. A predvolebný ošiaľ neobišiel ani Slovenský reddit. A ja vyberám dva „najlepšie príspevky“. Rozchod za Pellegriniho Je to na rozchod? Pýta sa mladý muž na reddite. Mladý muž do svojho vzťahu zaťahuje politiku. A o tom, a rieši to na internete s cudzími ľudmi. A naozaj si myslím, že je to [...]

Pozreté: Seriál Resident evil od Netflixu

18.03.2024

O seriálovej tvorbe spoločnosti Netflix nemám vysokú mienku. Avšak patrím medzi fanúšikov hernej série Resident Evil a seriálu som dala šancu. Dej seriálu sa odohráva v roku 2036-14 rokov po rozšírení T-vírusu po celej planéte. A každá epizóda sa odohráva v dvoch dejoch-Udalosti v roku 2022 a „súčastnosť v roku 2036″. Oceňujem že tvorcovia do deja [...]

Fabrika Kia - Teplička nad Váhom

Vláda chce zaplátať migrantmi zo Strednej Ázie dieru na trhu práce. Ako útok v Moskve zmení tento zámer?

29.03.2024 08:00

Po tom, čo skupina teroristov pôvodom z Tadžikistanu zabila v Moskve 139 ľudí, sa slovenské zložky rozhodli posilniť bezpečnostné opatrenia

Rusko, Ukrajina

ONLINE: Masívny útok opäť cielil na ukrajinskú energetiku. Poliaci poslali do vzduchu lietadlá

29.03.2024 07:45, aktualizované: 08:14

Rusko masívne útočí na ukrajinskú energetiku, ktorá je v zložitej situácii. Keď Rusi spúšťajú útoky, Poliaci posielajú do vzduchu lietadlá.

Joe Biden, Barack Obama

Štyria prezidenti v New Yorku. Biden s Obamom a Clintonom zozbierali 25 miliónov USD, Trump bol na pohrebe policajta

29.03.2024 07:11

Americká prezidentská kampaň vo štvrtok večer dostala do New Yorku štyroch amerických prezidentov.

Nehoda, ilustračná, sklo

Autobus s desiatkami cestujúcich sa prevrátil na nemeckej diaľnici

29.03.2024 06:38

Autobus s približne 60 cestujúcimi havaroval vo štvrtok večer na diaľnici v západnom Nemecku, zranenia utrpelo vyše 20 ľudí, informovala DPA.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 97
Celková čítanosť: 174146x
Priemerná čítanosť článkov: 1795x

Autor blogu

Odkazy