medveď vs muž v lese

Tieto riadky nijako nesúvisia so situáciou výskytu medveďov na Slovensku. A ani s politickou situáciou na Slovensku. Uvedomujem si, že som si nezvolila práve najvhodnejšiu situáciu na to, aby som napísala niečo s takýmto nadpisom. Ale chcela som o tom písať už pred pár mesiacmi. Ak by som znova čakala, prišlo by zase niečo podobné a ja by som opäť premárnila príležitosť. A považujem to za jednu z tém, o ktorých považujem dôležité hovoriť. Začalo to globálnou internetovou anketou v ktorej sa žien pýtali či by chceli radšej stretnúť v lese medveďa alebo muža. Priznávam, v ankete som nezahlasovala. A automaticky sa mi v hlave vynoril obrázok s kravou ktorá stojí pred dvoma možnosťami „Vľavo“ alebo „vpravo“…Nech sa vyberie jednou alebo druhou stranou aj tak cesta vedie na bitúnok. 

The Illusion of choice ( do we really have a say in our ...

V ankete vyhral medveď a začal online spor muži vs ženy.  A hovorím za seba: Pri vyberaní si v tejto ankete sa cítim ako tá kravička s ilúziou slobodnej voľby. 

….“Sakra, zomriem tak či ťak“… Povedala som si v duchu.

A je toho dosť, čo chcem mužom aj ženám týmto zdeliť.

V prvom rade by som nešla do lokality ktorá je známa výskytom medvedov….ale samozrejme, môže sa stať že zablúdim…A okrem iného, Narušujeme prírodné biotopy na Slovensku, a to až v príliš veľkej miere. Odlesňovanie, devastácia životného prostredia a výstavba betónových komplexov sú vážne problémy. Je prirodzené, že ak zasahujeme do horských oblastí, kde dlhé roky rástli lesy a žili zvieratá, a začneme tam stavať hotely a luxusné vily, zvieratá, ktorých biotopy sú narušené, budú musieť hľadať nové domovy. A toto  nepíšem z pohľadu niekoho, kto považuje ľudstvo za „mor planéty“. Bolo by to v rozpore s mojimi  hodnotami a presvedčeniami, ktoré uznávam.A okrem toho,dokumentárny cyklus „Život bez ľudí“ nám jasne ukazuje, že absencia ľudského druhu dokáže  spôsobiť fatálne prírode škody. Príroda si vyžaduje určitú rovnováhu a pomoc  a niekedy je prítomnosť človeka tou jedinou možnosťou  k jej udržaniu.

A viem, že v prípade že medveďa stretnem, by som nemala utekať lebo môj útek by v ňom mohol vzbudiť predátorské inštikty a považoval by ma za korisť. Ale je možné, že by ma premohol stres a strach….

 

žena s troujohlíkovou tvárov ktorá nosí dioptrie a má vlasy špinavej blond farby je oblečená v zimnom oblečení a uteká pred medvedom v lese vystrašená kresba v štýle noir komixu(ilustrácia vytvorená pomocou bing.com)

________

Les je izolované miesto… a je ťažké privolať pomoc. Je absolútne prirozdené že by som sa cudzieho muža ktorého na tomto mieste stretnem bojím. Nie, nedokážem odhadnúť jeho úmysly. A je vysoko pravdepodobné že hoci sa budem brániť,fyzicky bude odo mňa zdatnejší… Existuje mnoho prípadov…Alison Both si musela pridržiavať svoju hlavu kým z jej tela vychádzali von vnútornosti . Lekári do dnešného dňa nedokážu pochopiť, ako je možné že prežila. Bola 36 krát pobodaná,znásilnená a jej krk dvaja útočníci podrezali sedemnásť krát!. Ted bundy, Andrei čikalito a mnohí iný….

Aby bolo jasné, brutálne vraždy dokážu a dokázali spáchať aj ženy. Nikdy som to nepopierala že je tomu tak.

Nerozumiem… prečítala som si mnoho reakcií mužov. Považovali ženy za hlúpe. Možno som si neprečítala všetky reakcie na všetkých forach. Ale verím, že viacerí muži čítajúci tieto riadky so mnou budú súhlasiť. Vaše matky,dcéry sestry,sesternice,priateľky,Babky,vnučky… Máte strach ak same sedia večer vo vlaku v kupé s cudzím mužom? máte o ne strach ked idú samé domov?

vaša matka,dcéra,žena,sestra… je na izolovanou meste s cudzím mužom.. Bojíte sa?

Nemáte sa dôvod ospravedlňovať za to, že sa bojíte a je v poriadku že sa bojí aj ona.

 

Síce neviem či by ma zabil skôr medved alebo muž. Bojím sa oboch… Ale nie je to tak dávno, čo som písala o tom, aký ošial vznikol okolo vraha Wadea Wilsona odkaz tu  vraha, ktorý brutálne zavraždil dve ženy a na pojednávaní neprejavil štipku ľútosti a empatie… koľké ho ľutovali… koľké chceli aby ho pustil z väzenia… Ak by ma v lese zavraždil muž ktorý vyzerá ako Wade Wilson… koľké by požadovali jeho prepustenie z väzby?

 

áno desí ma aj toto…

 

 

 

Moja prvá vyrobená „altoids wallet“

14.10.2024

Výrobou tohto milého funčného,praktického a estetického doplnku som sa inšpirovala z fotografií na Pintereste. Cukríky Altoids nie sú bežne Slovensku dostupné a na výrobu postačí akákoľvek malá plechenná otváracia krabička. Podarilo sa mi v Kauflande „natrafiť“ na Mentolky značky „Barkleys“ za 1,65€. Trvalo mi dva týždne kým som ich [...]

Seriál Monster druhá séria-Príbeh Lyela a Erica Menednezovcov-po tomto Ryan Murphy u mňa skončil

12.10.2024

Písala som o tom, že som fanúšičkou tvorby Ryana Murphyho. Osobitne som sa venovala každému jeho projektu a stále považujem jeho diela za výnimočné. Avšak, čo sa týka druhej série seriálu „Monster“, mám k nej viacero výhrad.Avšak, predtým ako ich jednotlivo rozanalyzujem chcem sa zamerať aj na to, čo na tejto sérií považujem za skvelé. Skvelá hudba – či [...]

Ako je to s piesňou „Somebody watching me“?

10.10.2024

V posledných dňoch sa na povrch dostávajú rôzne šokujúce odhalenia v súvislosti s obvineniami proti Seanovi Combsovi (Používajúceho pseudonymy Puff daddy alebo P.Diddy). Informácie , na ktoré možnoje nájsť odkazy v rôznych skladbách, rôznych interprétov ktoré vyšli už dávnejšie. Okolo kauzy začali vznikať aj rôzne teorie v súvislosti s úmrtím Michaela Jacksona v [...]

Joe Biden

Do Berlína pricestoval prezident USA Joe Biden, stretne sa so Scholzom

17.10.2024 22:43

Piatkové stretnutie so Scholzom bude prvou bilaterálnou návštevou Bidena v Nemecku od začiatku jeho funkčného obdobia.

Belgicko, Zelenskyj, Fico, summit

Zelenskyj Ficovi: Podporujte Kyjev, lebo Putin sa na Ukrajine nezastaví

17.10.2024 19:41

Bolo to prvé stretnutie slovenského premiéra Roberta Fica s ukrajinským prezidentom Volodymyrom Zelenským od začiatku veľkej ruskej invázie vo februári 2022.

Jaroslav Haščák

Európsky súd pre ľudské práva zamietol Haščákovu sťažnosť v súvislosti so zásahom v sídle Penty

17.10.2024 17:57

K zásahu ozbrojených policajtov došlo 1. decembra 2020 v bratislavskom Digital Parku.

Mestský úrad Michalovce.

Napojení na sektu? Poslankyňa hovorí, že AllatRa prenikla aj na úrad v Michalovciach a na jarmoku mala stánok

17.10.2024 17:51

Sekta môže mať na Slovensku odhadom tisícky priaznivcov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 147
Celková čítanosť: 264398x
Priemerná čítanosť článkov: 1799x

Autor blogu

Odkazy