Založ si blog

O skvelých činoch

Chcela som o tom písať už dávnejšie. Na sociálnej sieti som si dovolila vyjadriť názor k tomu, že istá osoba vtedy ešte aktívna v Slovenskej politike podarovala malú finančnú čiastku človeku bez domova na ulici. Vyjadrila som názor pod videom, na ktorom dotyčná osoba bola snímaná na video, ktoré natáčala tretia osoba. Jednoducho niečo v štýle “ Natoč ma nech ma je vidieť, ako mu dávam peniaze“. Napísala som tam sarkasticky, že „Tento šľachetný čin by nemal žiadnu váhu,ak by ho nezdokumentoval dvorný kameraman a video sa nezavesilo na sociálnu sieť. A reakcie na seba nenechali dlho čakať. Bola som označená za všetko možné. A vraj nech namiesto písania komentárov na internete idem urobiť nejaký dobrý skutok. Bolo mi jasné, že dotyčná osoba, ktorá mi toto napísala si prezrela môj profil, kde o mne nič osobné nenájde. Odpísala som len, že Skvelé veci má človek robiť, preto, že ich tak cíti a chce niekomu pomôcť. Nie, nenájdete na mojom profile výpisy z mojich účtov ak som na niečo prispela. Prioritou pre mňa v momente kedy tá staršia žena odpadla pred nemocnicou nebolo, aby ma niekto videl a dokonca niekto natočil, ako jej pomáham vstať a podávam minerálku z mojej kabelky, ktorú som si pred chvíľou kúpila. Prioritou pre mňa bolo ,aby bola v poriadku.

Sedela som v reštaurácií a z regála, ktorý slúži na odkladanie tácok a nedojedeného jedla jeden človek vyberal zvyšky jedla a jedol ho. Nedokázala som sa na to pozerať a kúpila mu jedlo. Mnohokrát som videla človeka, ktorý sa „hrabalv smetnom koši a hľadal nejaké jedlo a pristavila k nemu a ponúkla mu jedlo, ktoré som mala so sebou. Zakaždým jedlo odo mňa prijali so slzami v očiach a poďakovali. Nikdy som o tom nepísala nikde až teraz. Keanu Reeves je známy svojími úžasnými šľachetnými činmi a nemá žiadne sociálne siete. O jeho činoch sa ľudia dozvedajú len z rozprávania a záberov, ktoré nakrúti niekto z diaľky napríklad v metre. Matka Tupaca Shakura až po jeho smrti zistila, že financoval štúdium chudobným deťom. O záchrannej misií Sira Nicholasa Wintona sa po viac, ako štyridsiatich rokoch dozvedela jeho manželka úplnou náhodou. A v histórii a aj v súčastnosti je mnoho prípadov kedy ľudia dokázali urobiť skvelé veci. Nerobili to pre uznanie a slávu a očakávanie, že po ich smrti im postavia sochy. Ježiš Kristus vykonal tiež úžasné veci. A nikde ich písomne nezaznamenával. Urobili to iný… A či už je to osvetová činnosť,pomáhanie slabším…Nikdy by sa to nemalo robiť pre „imidž“. 

A okrem toho, politici sú a mali byť vždy niečím, čo je povolené kritizovať. Mať možnosť predložiť zákony, ktoré by zlepšili život obyvateľov,neurobiť tak a poberať kráľovský plat a potom sa natočiť, ako dáva nejaké drobné človeku bez domova…“Pozrite nie som zlý človek“, „kto si pozrie môj profil bude ma mať za dobrého človeka“…Ťažko nemať pocit, že niekto ani nechce, aby sa tu lepšie žilo, lebo príde o kontent pre svoje publikum na sociálnej sieti a budovanie „imidžu„.

 

Nálepky na notebooku, urážky a reality show platená z vreciek daňových poplatníkov

26.09.2024

Je pravdou že SNSáci nasilu chceli vyprovokovať konflikt. A odviesť pozornosť od dôležitých vecí. Ale je pravdou aj to, že povedať, že „Plod nemá právo na život“ je odporné. Selektívne pohoršovanie sa nad injektívami….nič nové.

Ako ľahké je získať nálepku

18.09.2024

Je to niečo, čo ma štve. A cítim potrebu o tom písať. Pár krát som do tejto témy zabrdla. Napríklad Tu a aj Tu. štve ma , že ak sa k niečomu vyjadrí nejaký „influencer“ alebo ex politik, automaticky je považovaný za skvelého, aj keď je to niekto, koho preslávia účasť v nejakej fekálnej reality show, prípadne točenie videií v ktorých komentoval situáciu, [...]

Drahí občania, drahé občianky, drahé deti, drahé diaľničné známky, drahé knihy, drahé všetko. . . .

18.09.2024

Od budúceho roka sa zvýši daň z pridanej hodnoty (DPH) na 23 percent. A dozvedeli sme sa že vraj knihy sú väčšinou doménou bohatších vrstiev. Celé roky počúvame o tom, že deti na školách nečítajú. Koľko chýb narobia v diktátoch…Každý z nás určite pozná niekoho, kto v slohovej práci na tému „Moja obľúbená kniha“ Zvolil Harryho Pottera, síce ho [...]

Rwanda / Marburg /

Rwanda začala s očkovaním proti vírusu marburg, dostala stovky dávok skúšobnej vakcíny

06.10.2024 20:21

Infekčné ochorenie v krajine prvýkrát potvrdili koncom septembra.

Viktor Orbán

Orbán v Taliansku: Brusel nás trestá za to, že nevpúšťame migrantov. Tvrdí, že Maďarsko chráni Európu

06.10.2024 19:36

Maďarský premiér zdôraznil, že Maďarsko dostalo pokutu 200 miliónov eur a každý deň platí milión eur, pretože neumožňuje vstup migrantov.

Sweden Climate Protest

Aktivistku Thunbergovú zadržali na klimatickom proteste v Bruseli

06.10.2024 18:53

Švédsku aktivistku zadržali spolu s ďalšími vyše 100 protestujúcimi.

Chaldíja

Izraelské letectvo zaútočilo v sýrskom meste Homs na autá s humanitárnou pomocou

06.10.2024 17:53

Tri nákladné vozidlá s humanitárnou pomocou boli zaparkované blízko továrne na výrobu iránskych automobilov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 142
Celková čítanosť: 257050x
Priemerná čítanosť článkov: 1810x

Autor blogu

Odkazy