Založ si blog

Loft (2008, 2010. 2014)

„Remake“ európskeho filmu v hollywoodskom štýle je zaujímavou témou, ktorá stojí za pozornosť. Mysteriózny krimi počin belgického režiséra Erika Van Looya sa „remake“ dočkal až dvakrát. Dokopy sa zaujímavý príbeh o klamstve,žiarlivosti,pomste ,zrade a tajomstvách sa  natočil trikrát(zatiaľ). Erik Van Looy okrem belgickej verzie(2008) režíroval aj tú americkú(2014). A dvakrát si pre stvárnenie jednej postavy vybral herca Matthiasa Schoenaertsa. Holandské remake(2010) režírovala režisérka Antoinette Beumer.

Loft(2008)-Bolo by namieste aspoň trocha objasniť zápletku. Päť ženatých mužov neverných svojím manželkám si prenajme podkrovný byt na podvádzanie svojich manželiek. A v byte sa nečakane nájde telo mrtvej ženy. Začína sa vyšetrovanie a retospektívne spájanie udalostí a nečakanou zápletkou.

+Zaujímavá zápletka a zlovestná atmosféra ktorá je typická skôr pre škandinávske thrillery

moje hodnotenie: 4/5

______

Loft(2010)- Všetky postavy sú nesympatické a nie práve najpresvedčivejšie herecké výkony. Režisérka sa podľa všetkého snažila najviac zameriať na zobrazovanie odhalených postáv, dokonca aj v situáciách, ktoré neboli dôležité pre priebeh filmu.

moje hodnotenie: 2/5

__________________________

Loft(2014)-

Poznám ten príbeh. Videla som ho predssa dvakrát. Viem, ako to skončí. Ale predsa som si to pozrela. Oceňujem prácu s kamerou a oproti „predchodcomje prostredie deju oveľa viac honosnejšie. Pre mňa osobne rovnako dobré ako originál
moje hodnotenie: 4/5

 

Nie, nikomu by nespadla z hlavy koruna

16.05.2024

Ukazovanie prstom,hranie sa na detektívov,viac urážok a mnoho iného…Nikomu nespadne koruna z hlavy ak prizná, že jedinec v jeho názorovom/ideologickom spektre môže mať násilné/vraždené pohnútky. V „Mojom“, „Tvojom“, „Jeho“…“Ich“. Nemyslím si, že som jediná, kto si už dávnejšie prečítal hrozné veci ako tak od [...]

Otvorený list Nikitovi Slovákovi

15.05.2024

Píšem vám tieto riadky na tejto platforme. Nie, nemyslím si, že je to zbabelé a neférové. Všetko, čo sem napíšem, by som vám napísala aj pod váš príspevok na Facebooku pod svojím menom a s vlastnou fotografiou. Ale váš profil ste si nastavili tak, že vám vaše príspevky môžu komentovať len ľudia vo vašom zozname priateľov. Párkrát som zaregistrovala, že sa zvyknete [...]

Jedna planéta, dva svety a METGALA 2024

12.05.2024

V prvom rade by som chcela objasniť, čo to vlastne METGALA je. Je to jedna z najprestížnejších udalostí v svete „celebrít“. „Vstupné“ pre jednu osobu na toto podujatie je 75,000 dolárov. Finančné prostriedky z lístkov putujú na podporu inštitútu metropolitného múzea umenia. Toto podujatie ktoré sa koná každý rok je známe svojou [...]

UA Vojak / UA Armáda /

Vovčansk v Charkovskej oblasti bráni aj Slovák. Ako hodnotí situáciu?

17.05.2024 11:00

Boje sa vedú o každú ulicu, o každý dom. Rusi majú veľké straty, ale ich veleniu to očividne neprekáža, vysvetľuje slovenský bojovník.

lukáš machala

Rezort kultúry nepoprel účasť konšpirátora Machalu v projekte mediálnej výchovy. Do učiva vraj zasahovať nebude

17.05.2024 10:52

Ministerstvo kultúry má v pláne spolu s ministerstvom školstva zabezpečovať riadny výkon mediálnej výchovy pre základné a stredné školy.

polárna žiara

Čína si už brúsi zuby. Posledný voľný kus zeme na strategickom súostroví Arktídy je na predaj

17.05.2024 10:19

Záujemcovia môžu získať odľahlý pozemok s názvom Söre Fagerfjord na juhozápade Svalbardu za 300 miliónov eur.

Václav Klaus

Ochranka zlyhala aj pri Klausovi. Vtedy mal však útočník iba airsoftovú pištoľ

17.05.2024 10:00

„Keby mal ostrú zbraň, tak sme bez prezidenta,“ povedal český bezpečnostný expert Andor Šándor o incidente z roku 2012, keď mladý výtržník vystrelil na Václava Klausa.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 110
Celková čítanosť: 197054x
Priemerná čítanosť článkov: 1791x

Autor blogu

Odkazy