Založ si blog

Naozaj vlastnou hlavou?

„Používanie vlastnej hlavy“ by malo patriť k výbave každého. Dovolím si citovať v poslednej dobe asi najčastejší výrok, ktorý odznel za posledné roky na internete „Ja nie som ovca mám vlastnú hlavu“. Som zástancom kritického myslenia a aj presvedčená, že vždy sa máme právo pýtať. Nežijem si vo vlastnej bubline a informácie si prečítam z viacerých zdrojov. Aj, keď so zámerom  si niečo osvojiť, ale jednoducho „Som zvedavá“.

A musím skonštatovať, že na Slovensku neexistujú alternatívne média. Všetky „alternatívne média“ Slúžia politickým stranám a niektoré z nich sú až okato prakticky PR pre určité politické strany. Podotýkam že Veľmi si vážim prácu alternatívnych médií vo svete. Nie v každej krajine môže človek verejne kritizovať svoju vládu alebo vyjadriť svoj postoj k niečomu.

Vyčítať niekomu, že je „ovcaa pritom sám nekriticky príjmať všetko mu „druhá strana servíruje“. Mohli sme si to všimnúť napríklad po Teroristickom útoku, ktorý sa odohral na jeseň minulého roka.

Opis fotky nie je k dispozícii.zdroj: Kresba Gašparec 19.10 2022 publikované na pravda.sk

Jednoducho niekto niečo napísal na istú sociálnu sieť vydával to za nespochybniteľnú pravdu a všetci začali „papagájovať„.

Ale tých prípadov by sa našlo viacero. Pokiaľ nejaká korporácia/celebrita povie niečo s čím súhlasím, je to super a zaslúži si adoráciu…Pokiaľ niečo s čím nesúhlasím, tak…

____

Čo ak ti poviem, že nepotrebuješ ani tú korporáciu a, ani celebritu, aby si k niečomu zaujal stanovisko? aby si si na niečo vytvoril názor?. 

čo ak si aj ty tá ovca, len v inom stáde?

 

 

 

Nie, nikomu by nespadla z hlavy koruna

16.05.2024

Ukazovanie prstom,hranie sa na detektívov,viac urážok a mnoho iného…Nikomu nespadne koruna z hlavy ak prizná, že jedinec v jeho názorovom/ideologickom spektre môže mať násilné/vraždené pohnútky. V „Mojom“, „Tvojom“, „Jeho“…“Ich“. Nemyslím si, že som jediná, kto si už dávnejšie prečítal hrozné veci ako tak od [...]

Otvorený list Nikitovi Slovákovi

15.05.2024

Píšem vám tieto riadky na tejto platforme. Nie, nemyslím si, že je to zbabelé a neférové. Všetko, čo sem napíšem, by som vám napísala aj pod váš príspevok na Facebooku pod svojím menom a s vlastnou fotografiou. Ale váš profil ste si nastavili tak, že vám vaše príspevky môžu komentovať len ľudia vo vašom zozname priateľov. Párkrát som zaregistrovala, že sa zvyknete [...]

Jedna planéta, dva svety a METGALA 2024

12.05.2024

V prvom rade by som chcela objasniť, čo to vlastne METGALA je. Je to jedna z najprestížnejších udalostí v svete „celebrít“. „Vstupné“ pre jednu osobu na toto podujatie je 75,000 dolárov. Finančné prostriedky z lístkov putujú na podporu inštitútu metropolitného múzea umenia. Toto podujatie ktoré sa koná každý rok je známe svojou [...]

vojna na Ukrajine, Petrohrad, Rusko

ONLINE: Útok na Charkov vyšetrujú na Ukrajine ako vojnový zločin

19.05.2024 07:35

Ukrajina obvinila Rusko, že zámerne cieli na civilistov v Charkovskej oblasti a preto raketové útoky vyšetruje ako vojnový zločin.

SR Handlová vláda výjazdové rokovanie streľba Fico TNX

Vyšetrovanie atentátu na Fica by mali dokončiť o pár mesiacov, hovorí odborník. Akýkoľvek trest môže byť pre strelca doživotný

19.05.2024 07:00

Bývalý elitný vyšetrovateľ vysvetlil, ako by mali vyzerať kroky organov činných v trestnom konaní v najbližších dňoch

India, hory, Himaláje, Dharmsala

Telá americkej horolezkyne a jej nepálskeho sprievodcu zniesli zo Šiša Pangmy

19.05.2024 06:12

Tím horolezcov zniesol telá americkej horolezkyne a jej nepálskeho sprievodcu, ktorí vlani zahynuli v lavíne na hore Šiša Pangma v Tibete.

ŠTS, Kaliňák

Prísne opatrenia a sľub atentátnika. Súd ho poslal do väzby: Fica čakajú kľúčové hodiny, politici sa hádajú

19.05.2024 06:00

Premiér je pri vedomí a Kaliňák od neho dostal inštrukcie, vláda funguje ďalej. Atentátnika poslal súd do väzby, no rozhodnutie nie je právoplatné.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 110
Celková čítanosť: 197496x
Priemerná čítanosť článkov: 1795x

Autor blogu

Odkazy