Založ si blog

Spadla vláda a, čo ďalej?

Dňa 15.Decembra 2022 poslanci Národnej rady Slovenskej republiky svojím hlasovaním vyslovili nedôveru vláde Eduarda Hegera.
Prezidentka poverila dočasným výkonom vládnutia Eduarda Hegera a apeluje na to, aby predčasné voľby boli v prvej polovici budúceho roka.
Opoziční poslanci uverejňujú jedno „Šťastné selfíčko za druhým“ So slovami, že pád vlády je pre občanov žijúcich na Slovensku tým najkrajším darčekom na Vianoce.
Odvolanie vlády sa nerovná, že Páni z opozície budú po Vianociach vládnuť. A ani chlieb nebol dnes ráno v potravinách lacnejší. 
_____________________
Nikdy som nemala o stranách, ktoré sami seba považovali za „Štvorlístok nádeje pre Slovensko v roku 2020“ vysokú mienku. A nesúlad v tejto krajine, ktorý ich vládnutie so sebou prinesie som predpovedala už počas volebnej kampane.
Súhlasím, je skvelé  že Igor Matovič nebude svojím konaním strpčovať život na Slovensku ešte ďalší rok a tri mesiace.
Ale myslím si že je naivné očakávať systémové zmeny…Vymenia sa len tí, ktorý sedia na stoličkách.
________________
A na Záver:
Všetci tí, ktorí politikom pod ich príspevkami súhlasíte s tým, že toto je pre vás ten najkrajší darček zamyslite sa… Sú vaši blízki zdraví? Budú na Vianoce s vami?
Ak áno, vážte si to. Nie každý to šťastie má.

Deň po(1983) a Vlákna (1984)

23.04.2024

Zvolila som si nie práve najštastnejšiu dobu na písanie o týchto dvoch filmoch. V Septembri minulého roka som mala pocit, ako keby cestujem v čase…Napísala som o tom..vyšlo to na tri riadky. V kinách premietajú nových krotiteľov duchov. Ale duch osemdesiatych rokov cítiť vo vzduchu aj mimo kina. Nie som dieťa éry studenej vojny a som staršia ako Kosovo, ale nie staršia [...]

Domáca strúhanka

21.04.2024

Milujem ten pocit, keď všetko to „Vysušené“ Pečivo nahádžem do mlynčeka a spácham z neho strúhanku. Nemyslím si, že je niečo na tomto procese náročné. Odporúčam pečivo skladovať v nejakej neuzatvorenej nádobe aby sa dobre „presušilo„ale aby naň nesadal prach prípadne nevliezli chrobáky. Napríklad v hlbokom plechu v rúre na pečenie-samozrejme iba [...]

Naozaj tomu veríte?

20.04.2024

Za každým jedným slovom ktoré som tu pred pár dňami napísala si stojím. A po pravde by som sa tomu viac nevenovala keby zase niečo. Zase niečo, čím žije Slovenský internet. Začína sa s bojkotom bagiet. Myslím si, že je namieste byť skeptický, či niekto, kto je doslova „chodiacou reklamou“ vyjadril podporu istému prezidentskému kandidátovi naozaj [...]

hamburg, kalifát, demonštrácia, protest, islam, moslim

Islamisti v Hamburgu žiadali kalifát, nemeckých politikov to pobúrilo

29.04.2024 10:15

"Chcú zrušiť demokraciu a náboženský štát z doby kamennej označujú za riešenie," napísal denník Bild.

Policajná eskorta / Policajné auto / Polícia /

Polícia preveruje bombovú hrozbu na súdoch

29.04.2024 09:14

Oznamovateľ nešpecifikoval konkrétny súd.

Annalena Baerbocková

Baerbocková vyzýva na rozšírenie EÚ o krajiny západného Balkánu. Ide o šedú zónu využívanú Ruskom, tvrdí

29.04.2024 08:45

Medzi krajiny západného Balkánu sa radí Čierna Hora, Bosna a Hercegovina, Albánsko, Srbsko, Severné Macedónsko a Kosovo.

Kolumbíjska univerzita

Biely dom vyzval na pokojné protesty na amerických univerzitách

29.04.2024 08:25

Vlna demonštrácií sa začala na Kolumbijskej univerzite v New Yorku, rýchlo sa však rozšírila po celej krajine.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 105
Celková čítanosť: 188745x
Priemerná čítanosť článkov: 1798x

Autor blogu

Odkazy