Založ si blog

Svedectvá americko židovského lekára o tom, čo videl v Gaze

Dr. Mark Perlmutter je americko židovský lekár (jeho životopis je možné si prečítať tu) okrem pôsobenia na klinike sa tridsať rokov zúčastňuje humanitárnych misií(bolo ich štyridsať). A nedávno sa vrátil z dvojtýždňovej  misie z Nemocnice Khán Younis (Gaza). O tom, s čím sa tam stretol sa rozhodol verejne prehovoriť v relácií CBS Sunday Morning. Na otázku moderátorky : Vravíte,že deti v Gaze sú ostreľované ostreľovačmi?

-Rozhodne. U dvoch detí mám dokonca fotografie toho,ako boli strelené do hrudníka tak presne, že som im nemohol stetoskop priložiť presne na srdce. A ako boli presne strelené do hlavy, boli to perfektné smrteľné zásahy do stredu. Videl som viac spálených detí, ako za celý svoj život.

žiadne batoľa nie je omylom zastrelené dvakrát najlepším ostreľovačom na svete

 

Perlmutter je presvedčený že cieľom štátu Izrael je vyvraždenie celej Palestnískej populácie.

 

https://www.youtube.com/watch?v=qqusa-96WLs

____Prikladám video z youtube kde si môžete pozrieť celú reportáž. Video je však vekovo obmedzené a neviem či mi sem dovolí link pridať. Ak sa tak stalo, a reportáž si chcete pozrieť, na youtube.com zadajte do vyhľadávača kľúčové slová: CBS Sunday Morning -Children of Gaza.

Britský denník Guardian informoval, že zahraniční lekári pracujúci v Gaze videli obrovské množstvo detí a iných civilistov s jednou smrteľnou ranom do hlavy alebo hrudníka. link

_____

Vo Februári 2024 dal novinový denník „Los Angeles Times“ priestor sa vyjadriť lekárovi menom Irfan Galaria ktorý napísal:

Pracoval som v iných vojnových zónach. Ale to, čoho som bol svedkom počas nasledujúcich 10 dní v Gaze, nebola vojna – bolo to zničenie. Pri izraelskom bombardovaní Gazy zahynulo najmenej 28 000 Palestínčanov. Z Káhiry, hlavného mesta Egypta, sme išli 12 hodín na východ k hraniciam Rafahu. Prešli sme kilometre zaparkovaných kamiónov s humanitárnou pomocou, pretože nemali povolený vstup do Gazy. Okrem môjho tímu a ďalších členov vyslancov z OSN a Svetovej zdravotníckej organizácie tam bolo veľmi málo ďalších.

 

Pri jednej príležitosti rodičia odniesli na pohotovosť niekoľko detí, všetky vo veku od 5 do 8 rokov. Všetci mali jedinú strelu ostreľovača do hlavy.

 

link na článok

životopis lekára

__________

Pripomeňme si napríklad túto správu v roku 2019. Ostreľovač Izraelskej armády zo vzdialenosti 100 metrov strelil Palestínskeho chlapca do hlavy.

A pripomeňme si aj výrok Izraelskej poslankyne Knesetu Meirav Ben-Ari.

 

 

Bývalé zamestnankyne cukrárne VegaNana v Bratislave žiadajú vyplatenie dlžných miezd

30.08.2024

O situácií troch bývalých zamestankýň dňa 28.Augusta 2024 informoval na svojej webovej stránke solidárny zväz pracujúcich-Priama akcia. Prikladám sem odkaz na celý článok, v ktorom je detailnejšie popísaná celá situácia a priebeh. odkaz tu dlznik.sk človek nemusí byť vegánom,a dokonca ani ľavičiarom aby odsúdil ich konanie. Ak sa rozhodnete curárni napísať, prosím [...]

Prečo si myslím že film Rocky IV (1985) je skvelý film

27.08.2024

Ako som nedávno spomínala pri mojom hodnotení všetkých filmov zo série Terminátor, studená vojna a strach z dystopických scenárov budúcnosti mali výrazný dopad na filmovú tvorbu. Mnohé diela vznikli s cieľom propagandy, a to nielen vo Východnom bloku, ale aj v Západnom. Film Rocky IV možno tiež považovať za propagandistický, keďže vykresľuje rivalitu medzi Spojenými [...]

Ako sme nevideli film „MIKI“.

21.08.2024

Moje stanovisko bolo, že ak tento film neuvidím, tak sa mi svet nezrúti. Pamätám si článok denníka Plus jeden deň, v ktorom Mikuláš černák dostal priestor vyjadriť sa k vtedy aktuálnej politickej situácií. Znechutilo ma to a dlhú dobu som na články z ich dielne neklikala. Nikdy som nepatrila, nepatrím a ani nebudem patriť medzi jeho fanúšikov. Avšak návrh dámskej jazdy [...]

nehoda, kúty, hasiči

Mladík šoféroval bez vodičáku, s autom skončil v rieke. Vážny je aj stav spolujazdcov

07.09.2024 19:29

Po náraze sa auto prevrátilo na strechu. Najmladší spolujazdec mal iba 11 rokov.

H5N1, vtáčia chrípka

V USA majú prvý prípad vtáčej chrípky bez potvrdeného kontaktu so zvieraťom

07.09.2024 18:49

Dospelého pacienta prijali do nemocnice, kde dostal antivírusové lieky proti chrípke. Po zotavení bol prepustený.

pápež františek

Pápež vyzval v Papue-Novej Guinei na ukončenie kmeňových konfliktov

07.09.2024 17:25

Narastajú obavy, že zastavená snaha o nezávislosť ostrova Bougainville by mohla znova rozpútať občiansku vojnu.

tajfún Jagi

Supertajfún Jagi zasiahol Vietnam, hlásia obete. V Číne po sebe zanechal spúšť

07.09.2024 16:46

Tajfún je podľa vietnamských meteorológov jeden z najsilnejších v regióne za ostatné desaťročie.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 137
Celková čítanosť: 241914x
Priemerná čítanosť článkov: 1766x

Autor blogu

Odkazy