Založ si blog

Prečo si myslím že by ministerstvo cestovného ruchu by nemalo význam

Cestovný ruch je mimoriadne dôležitý pre ekonomiku. Cestovný ruch na Slovensku je najmä záležitosťou súkromného sektoru(turistické a ubytovacie služby,reštaurácie).

Existujeministerstvo dopravy a výstavby, ktoré má na starosti tvorbu infraštruktúry,dopravy a aj investícií, ktoré majú vplyv, aj na cestovný ruch.
Existuje Slovenská agentúra pre cestovný ruch (SACR) ktorá je štátnou organizáciou a jej úlohou je „robiť Slovensku promo“ za účelom prílevu Turistov. Voči tomu nemám absolútne žiadne námietky. Na Slovensku je toho naozaj veľa čo si zaslúži pozornosť Slovákov a aj turistov zo zahraničia.
Existujú regionálne a lokálne turistické organizácie Je ich mnoho rovnako aj regiónov a tie sa zameriavajú na konkrétne regióny a zastrešujú všetko potrebné v danom regióne(súvisiace s cestovným ruchom-služby,informácie).
všetko inštitúcie spadajúce pod štát.
Myslím si, že všetko, čo sa cestovného ruchu na Slovensku týka už zastrešené je.
Je na mieste položiť otázku, či zámerom vytvorenia nového ministerstva nie je potencionálna možnosť vytvárania protekčných pracovných miest a preferovanie v zabezpečovaní prideľovania obchodného kontraktu určitým osobám(kamarátom a rodine).

Kriticky o novej tvorbe Tima Burtona, stále však s láskou k jeho klasike

02.05.2024

V detstve som bola platonicky zamilovaná Burtonovho Willieho Wonku. Tim Burton dokázal majstrovsky zachytiť atmosféru Gotham city a Jack Nicholson bol perfektnou voľbou pre obsadenie do úlohy Jokera. Rovnako aj Danny De Vitto do úlohy Penguina. A oceňujem že sa pri Catwoman zameral na jej bolesť,vnútroné boje ale aj zraniteľnosť.A okrem Batmana, nádherného príbehu o [...]

Deň po(1983) a Vlákna (1984)

23.04.2024

Zvolila som si nie práve najštastnejšiu dobu na písanie o týchto dvoch filmoch. V Septembri minulého roka som mala pocit, ako keby cestujem v čase…Napísala som o tom..vyšlo to na tri riadky. V kinách premietajú nových krotiteľov duchov. Ale duch osemdesiatych rokov cítiť vo vzduchu aj mimo kina. Nie som dieťa éry studenej vojny a som staršia ako Kosovo, ale nie staršia [...]

Domáca strúhanka

21.04.2024

Milujem ten pocit, keď všetko to „Vysušené“ Pečivo nahádžem do mlynčeka a spácham z neho strúhanku. Nemyslím si, že je niečo na tomto procese náročné. Odporúčam pečivo skladovať v nejakej neuzatvorenej nádobe aby sa dobre „presušilo„ale aby naň nesadal prach prípadne nevliezli chrobáky. Napríklad v hlbokom plechu v rúre na pečenie-samozrejme iba [...]

vražda, zločin, lúpež, krádež, nôž

Muža z Missouri obvinili z vraždy, ktorá sa stala pred takmer šiestimi desaťročiami

05.05.2024 23:02

Jamesa Barbiera zatkli obvinili z vraždy 18-ročnej Karen Sniderovej v novembri 1966 v okrese Cook v štáte Illinois.

Gabriel Attal / Pcheng Li-jüan / Si Ťin-pching /

Odmena za Taiwan? Si pricestoval na štátnu návštevu Francúzska. Stretne sa s Macronom, budú rokovať aj o Ukrajine

05.05.2024 21:45

To, že si čínsky prezident vybral pre svoju návštevu Francúzsko potvrdzuje postavenie Macrona ako mocenského hráča EÚ.

ťava

V zoo sa narodilo mláďa samičky ťavy dvojhrbej

05.05.2024 21:21

Gravidita ťavy dvojhrbej trvá približne rok a rodí sa väčšinou jedno mláďa.

európsky parlament, peter pellegrini, europarlament

Od EÚ sa izolovať nechceme. Čo teda od nej chceme?

05.05.2024 20:23

Nechceme, aby Slovensko bolo opäť čiernou dierou v srdci Európy. Chýba nám však vízia a stratégia našej hry v EÚ. Čo teda chceme a čo nie? Zapojte sa do novej DEMDIS diskusie!

Štatistiky blogu

Počet článkov: 106
Celková čítanosť: 190353x
Priemerná čítanosť článkov: 1796x

Autor blogu

Odkazy