Založ si blog

Krátko k výsledkom volieb

V istej kampani vraveli „Rusko zvíťazí ak neprídeš voliť“. Aliancia nového občana je dávno neexistujúcou stranou a Pavol Rusko sedí vo väzení.

kľúčový hráč

Myslím si, že každému je jasné koho tým myslím. Predseda strany sa jasne vyjadril viac krát, s kým si vie predstaviť koalíciu.

A človek ak pozorne venoval pozornosť priebežným vyjadreniam predstaviteľom istých politických strán a ich mimike pri pohľade na výsledky Exit pollu…ako, keby im viac záležalo na volebnom výsledku kľúčového hráča ako na ich vlastnom.

Niečo bolo sľúbené

Niečo bolo sľúbené-konkrétne nižšie ceny potravín. A práve tento sľub zapôsobil na voličov. Ak sa do troch mesiacov tak nestane, do ulíc vyjdú aj voliči strán, ktoré s vysokou pravdepodobnosťou zložia koalíciu. 

Nie, nie je to fér

Ak si nejaká politická strana na svoju kandidátku zoberie viaceré politické strany (napríklad dve) a nekandiduje ako koalícia.

Kriticky o novej tvorbe Tima Burtona, stále však s láskou k jeho klasike

02.05.2024

V detstve som bola platonicky zamilovaná Burtonovho Willieho Wonku. Tim Burton dokázal majstrovsky zachytiť atmosféru Gotham city a Jack Nicholson bol perfektnou voľbou pre obsadenie do úlohy Jokera. Rovnako aj Danny De Vitto do úlohy Penguina. A oceňujem že sa pri Catwoman zameral na jej bolesť,vnútroné boje ale aj zraniteľnosť.A okrem Batmana, nádherného príbehu o [...]

Deň po(1983) a Vlákna (1984)

23.04.2024

Zvolila som si nie práve najštastnejšiu dobu na písanie o týchto dvoch filmoch. V Septembri minulého roka som mala pocit, ako keby cestujem v čase…Napísala som o tom..vyšlo to na tri riadky. V kinách premietajú nových krotiteľov duchov. Ale duch osemdesiatych rokov cítiť vo vzduchu aj mimo kina. Nie som dieťa éry studenej vojny a som staršia ako Kosovo, ale nie staršia [...]

Domáca strúhanka

21.04.2024

Milujem ten pocit, keď všetko to „Vysušené“ Pečivo nahádžem do mlynčeka a spácham z neho strúhanku. Nemyslím si, že je niečo na tomto procese náročné. Odporúčam pečivo skladovať v nejakej neuzatvorenej nádobe aby sa dobre „presušilo„ale aby naň nesadal prach prípadne nevliezli chrobáky. Napríklad v hlbokom plechu v rúre na pečenie-samozrejme iba [...]

vojna na Ukrajine, drony

ONLINE: ISW varuje: Ukrajine nestačí 'aktívna obrana'

06.05.2024 06:45

Ak bude mať Rusko počas celého roku 2024 v bojoch na Ukrajine celoplošnú iniciatívu, môže mu to priniesť viaceré výhody, upozorňuje ISW.

José Raúl Mulino

Voľby prezidenta Panamy vyhral spojenec odsúdeného exprezidenta

06.05.2024 06:41

Mulino sľúbil ďalšiu vlnu ekonomickej prosperity a tiež zastavenie migračnej vlny na hraniciach Panamy s Kolumbiou.

Trump

Trump prirovnal správanie Bidenovej vlády k metódam nacistického gestapa

06.05.2024 06:19

Americký exprezident Donald Trump vyhlásil, že administratíva Joea Bidena používa podobné taktiky ako gestapo.

Izrael, holokaust

Netanjahu: V prípade potreby sa ubránime aj sami. Je to poučenie z holokaustu

06.05.2024 06:07

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu v nedeľu odmietol nátlak medzinárodného spoločenstva, ktoré žiada pozastavenie vojnového ťaženia v Pásme Gazy.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 106
Celková čítanosť: 190409x
Priemerná čítanosť článkov: 1796x

Autor blogu

Odkazy