Založ si blog

Naozaj vlastnou hlavou?

„Používanie vlastnej hlavy“ by malo patriť k výbave každého. Dovolím si citovať v poslednej dobe asi najčastejší výrok, ktorý odznel za posledné roky na internete „Ja nie som ovca mám vlastnú hlavu“. Som zástancom kritického myslenia a aj presvedčená, že vždy sa máme právo pýtať. Nežijem si vo vlastnej bubline a informácie si prečítam z viacerých zdrojov. Aj, keď so zámerom  si niečo osvojiť, ale jednoducho „Som zvedavá“.

A musím skonštatovať, že na Slovensku neexistujú alternatívne média. Všetky „alternatívne média“ Slúžia politickým stranám a niektoré z nich sú až okato prakticky PR pre určité politické strany. Podotýkam že Veľmi si vážim prácu alternatívnych médií vo svete. Nie v každej krajine môže človek verejne kritizovať svoju vládu alebo vyjadriť svoj postoj k niečomu.

Vyčítať niekomu, že je „ovcaa pritom sám nekriticky príjmať všetko mu „druhá strana servíruje“. Mohli sme si to všimnúť napríklad po Teroristickom útoku, ktorý sa odohral na jeseň minulého roka.

Opis fotky nie je k dispozícii.zdroj: Kresba Gašparec 19.10 2022 publikované na pravda.sk

Jednoducho niekto niečo napísal na istú sociálnu sieť vydával to za nespochybniteľnú pravdu a všetci začali „papagájovať„.

Ale tých prípadov by sa našlo viacero. Pokiaľ nejaká korporácia/celebrita povie niečo s čím súhlasím, je to super a zaslúži si adoráciu…Pokiaľ niečo s čím nesúhlasím, tak…

____

Čo ak ti poviem, že nepotrebuješ ani tú korporáciu a, ani celebritu, aby si k niečomu zaujal stanovisko? aby si si na niečo vytvoril názor?. 

čo ak si aj ty tá ovca, len v inom stáde?

 

 

 

Kriticky o novej tvorbe Tima Burtona, stále však s láskou k jeho klasike

02.05.2024

V detstve som bola platonicky zamilovaná Burtonovho Willieho Wonku. Tim Burton dokázal majstrovsky zachytiť atmosféru Gotham city a Jack Nicholson bol perfektnou voľbou pre obsadenie do úlohy Jokera. Rovnako aj Danny De Vitto do úlohy Penguina. A oceňujem že sa pri Catwoman zameral na jej bolesť,vnútroné boje ale aj zraniteľnosť.A okrem Batmana, nádherného príbehu o [...]

Deň po(1983) a Vlákna (1984)

23.04.2024

Zvolila som si nie práve najštastnejšiu dobu na písanie o týchto dvoch filmoch. V Septembri minulého roka som mala pocit, ako keby cestujem v čase…Napísala som o tom..vyšlo to na tri riadky. V kinách premietajú nových krotiteľov duchov. Ale duch osemdesiatych rokov cítiť vo vzduchu aj mimo kina. Nie som dieťa éry studenej vojny a som staršia ako Kosovo, ale nie staršia [...]

Domáca strúhanka

21.04.2024

Milujem ten pocit, keď všetko to „Vysušené“ Pečivo nahádžem do mlynčeka a spácham z neho strúhanku. Nemyslím si, že je niečo na tomto procese náročné. Odporúčam pečivo skladovať v nejakej neuzatvorenej nádobe aby sa dobre „presušilo„ale aby naň nesadal prach prípadne nevliezli chrobáky. Napríklad v hlbokom plechu v rúre na pečenie-samozrejme iba [...]

brazília, záplavy

Počet obetí záplav na juhu Brazílie stúpol už na najmenej 75

06.05.2024 08:32

Ďalších 103 osôb je nezvestných. Záplavy po sebe zanechali rozsiahlu skazu.

Russia Leningrad Siege

Rus s modro-žltými vlasmi, ktorého okradli a vybili mu zub, sa na polícii dozvedel, že v zákopoch má bozkávať rodnú zem

06.05.2024 08:00

Od vpádu na Ukrajinu vo februári 2022 sa súdy v Rusku doteraz zaoberali už viac ako deviatimi tisícami prípadov takzvanej diskreditácie armády.

rafah, stanový tábor, pásmo gazy

Izraelská armáda začala evakuáciu časti Rafahu, píšu izraelské médiá

06.05.2024 07:36

Ide o opatrenie pred očakávanou inváziou.

vojna na Ukrajine, drony

ONLINE: Ukrajine nestačí 'aktívna obrana', varuje ISW

06.05.2024 06:45, aktualizované: 08:01

Ak bude mať Rusko počas celého roku 2024 v bojoch na Ukrajine celoplošnú iniciatívu, môže mu to priniesť viaceré výhody, upozorňuje ISW.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 106
Celková čítanosť: 190417x
Priemerná čítanosť článkov: 1796x

Autor blogu

Odkazy