Založ si blog

Toxicita stránok stránok „určeným ženám. „. .

O populárnosti sociálnych sietí nie je nutné sa rozpisovať. Existuje mnoho stránok, ktoré o sebe tvrdia, že sú primárne určené ženám. 

Ako napríklad: úprimná žena-FB úprimná žena-Instagram

La la la-Sladká ale psycho-FB  La la la-Instagram

Toxicitu spomínaných stránok som si všimla už dávnejšie. Väčšina ich príspevkov mi prídu povrchné a aj trápne. A to, prečo aj toxické vysvetlím v nasledujúcich riadkoch:

úprimná žena: Popis stránky hovorí jasne. Magazín pre ženy, ktoré milujú víno a humor.

 

Ja osobne patrím asi do skupiny nadpriemerne náročných konzumentov internetového humoru keďže druh humoru, ktorý produkuje táto stránka a jej podobné ma nedokáže pobaviť. Nie opakujem nie je to jediné voči čomu mám výhrady.

 

Celosvetový výskum z inštitútu pre závislosti hovorí jasne: ženy v súčastnosti konzumujú viac alkoholu ako predošlé generácie žien.

Alkoholizmus-Žalúdočné vredy, cirhoza pečene,cukrovka…Rozpad vzťahov strata zamestnania….Toto všetko dokáže spôsobiť závislosť na alkohole.

O tomto sa však na stránkach nedočítate. Ale príspevkov, ktoré vykresľujú všetkých mužov ako niečo podradné,hlúpe a nepotrebné nájdete mnoho.

 

 

Na muža netreba kričať mal by sa báť už od pohľadu…

Vystavovať niekoho 24/7 teroru a strachu…  -To rozhodne nie je v poriadku.

Na obrázku môže byť 1 osoba a text

Ked mám urobiť 99 vecí a neviem,ktorú skôr, tak mi z toho vždy logicky výjde…že si nalejem víno a zapnem seriál

Zaujímalo aký má zo seba pocit niekto kto toto vytvára. Ono je vo väčšine prípadov v rodinách kde sa nadmerne konzujmuje alkohol že rodičia nemajú záujem sa o svoje deti starať. Dať najesť deťom? Učiť sa s nimi? –Niééé hihi Otvorím si víno a pozriem si rodinné prípady.

Na obrázku môže byť 1 osoba a text, v ktorom sa píše „Ked' mám urobit 99 veci a neviem, ktorú skôr, tak mi z toho vždy logicky vyjde, ze... úprimná žena SK si nalejem víno a zapnem seriál...“

Plač je pre slabé ženy..silné ženy si dajú víno a idú nakupovať.

Riešenie svojich problémov „Utápaním v alkohole“ Je sebadeštruktívne a aj neefektívne.

Na obrázku môže byť jedna osoba alebo viacerí ľudia a text, v ktorom sa píše „Pláč je pre slabé ženy.. Silné ženy si daju víno a idú nakupovat uPRIMna žEna SK“

Vždy som mala jeden nepopulárny názor(mimochodom nikdy ma nezaujímalo či sú moje názory populárne). A to ten, že s moderným feminizmom sa v mnohom rozchádzam. Aj muži a aj ženy to majú v živote ťažké. Zoberme si napríklad fakt, koľkým mužom v detstve vštepovali, že „Plačú iba baby“, „Buď viac chlap“… A teraz sa to vštepuje aj ženám? A ako riešenie smútku sa im ponúka alkohol a konzum… Och áno, zúfalý  človek sa rovná najlepší zákazník. „Vitajte v Kapitalizme“.

A potom to skončí tým, že sa pije „ked vyhráme“-na radosť a a „ked prehráme“-od žiaľu.

Pokojne mi povedz,čo by som nemala robiť…urobím to dvakrát a budem sa pri tom fotiť.

Áno je strašná frajerina si vybaviť PéeNku a potom na sociálnu sieť vyfotiť na párty.Nejeden prípad kedy niekto vďaka tomuto prišiel o prácu.

Mladý šofér tak počas jazdy držal v jednej ruke telefón a v druhej bločky a očividne na krátky okamih nevenoval 100-percentnú pozornosť vedeniu vozidla. Navyše, fotku zverejnil na Instagrame, kde sa vysmial polícii a priložil aj smajlíky so vztýčeným prostredníkom.Polícia vzápätí mladíka informovala, že tento čin bude riešiť. Neskôr sľub dodržala a šofér dostal dodatočnú pokutu 40 eur.

alebo….

Šikana: Přivázali ho k židli, bití žáka si natočili mobilem

alebo…

Napríklad tieto fotografie ktoré obleteli svet.

 

Si krásna môžeš si vyberať-ja už som si vybrala.

Na obrázku môže byť 1 osoba a text, v ktorom sa píše „Si krásna, môžeš si vyberat... Úprimná žena SK Wine Wine Wine Wine Ja už som si vybrala...“

Poznám svoje limity nevenujem im síce pozornosť…ale viem o nich…

 

..to nie je naozaj vtipné je to smutné.Na obrázku môže byť 1 osoba a text,

Všimli ste si že vo filmoch vyháňajú diabla vždy len zo ženy?

Na obrázku môže byť 1 osoba a textOukej, čo sa týka kinematografie máš nedostatky. Avšak, čo čakať od niekoho, pre koho je vrcholom kultúrneho zážitku si pozrieť rodinné prípady prípadne nejakú „Stupídnu reality show“.

 

Toxické správanie sa nie je v poriadku. A rovnako nie je v poriadku ani romantizácia alkoholu nie je v poriadku. Nie, nie je v poriadku ak si toxická k svojmu okoliu a necítiš za to vinu. Príde ti to vtipné a ešte s hrdosťou zdieľaš takéto „skvosty„. Zoberme si príklad: Muž, ktorý sa po ceste z roboty zastaví v krčme na jedno pivo. Je hned považovaný za alkoholika, darebáka… Predstavte si že by sa stránka volala „úprimný muž“ a jej kontent by bol identický akurát s popisom v mužskom rode…Nie, nebagatelizujem fakt že aj muži dokážu byť závislími na alkohole.

Avšak málo sa hovorí o tom, že ženy čoraz viac začínajú konzumovať alkohol. A ešte sa to aj považuje za niečo cool. Ponúkať ako jediné riešenie svojich problémov alkohol a samozrejme merch stránky nie je v poriadku. Existujú aj ľudia ktorí do závislosti spadli, a chcú z nej von. Snažia sa. Dokáže sa niekto kto vytvára takýto obsah a vlastní eshop vcítiť do ich situácie? Ako dokáže zaspávať s pocitom že niekomu ponúka beznádej a demotivuje ho?Dokáže sa cítiť do situácií ktoré som rozpísala vyššie? Nie, nie som za to aby nastala celosvetová Prohibícia. Snažím sa len upozorniť na problém v spoločnosti. Aj ja si občas nalejem pohár vína. A potešia ma aj pekné topánky alebo kabelka. Avšak nevidím v tom zmysel života.  A nie, nie som mizogýnna.

Toxická a mizogýnna je stránka úprimná žena. že okrem vyššie spomenutého propaguje aj Rape Culture.
-Mami chcela si chlapčeka alebo dievčatko?
Chcela som len vybrať riad z umývačky….
Za vyslovenie podobného „vtipu“ dokáže verejnosť muža napomenúť nikto sa však nepozastavuje v prípade že ho zo seba vypustí žena.
nemám slov…

Mnoho možností a jedna strana

09.06.2024

Dňa 8. júna 2024 som pôsobila volebnej komisii na eurovoľbách. Aj keď nikto nepožadoval, aby som sa verejne nevyjadrovala k týmto voľbám vo všeobecnosti, považovala by som za neetické tak ak by som sa vyjadrovala. Ale kedže je po voľbách… Chcem o tom písať. O myšlienkách ktoré mi prebehli hlavou vo štvrtok kedy som videla príspevok Slovenského „youtubera“ [...]

Filmy ktoré považujem na nedocenené: The Promise (2016)

05.06.2024

Často píšem o filmoch, ktoré považujem za nedocenené.Ale v tomto konkrétnom prípade cítim potrebu upozorniť na to, že táto tragická historická udalosť je nedostatočne zastúpená vo filme vo všeobecnosti. V rokoch 1915-1918 bola na arménskom ľude spáchaná genocída. Do dnešného dňa niektoré štáty túto genocídu neuznali. Medzi tieto štáty patrí aj česká [...]

O filmovom subžánri „Screenlife“

03.06.2024

Dnes chcem písať o horrorovom a trhilerovom subžánri „Screenlife“. Ktorý rovnako ako subžáner „Found footage“(Záhada Blair Witch) sa divákovi snaží priniesť, čo najviac autentický zážitok pri sledovaní filmu. Screen life je charakteristický svojou jedinečnou špecifickou technikou a štýlom prezentácie. Udalosti príbehu sú zobrazované na obrazovke [...]

vojna na Ukrajine, mierový summit vo Švajčiarsku, Volodymyr Zelenskyj

Zelenskyj získal 85 podpisov pod deklaráciu z mierového summitu. Viaceré veľké krajiny sa nepripojili

16.06.2024 14:43

Účastníci prvého summitu o mieri na Ukrajine vyzvali na návrat detí deportovaných Ruskom a na zapojenie "všetkých strán" do mierového procesu.

SR prezident Pellegrini inaugurácia BAX

Pellegrini: Chcem byť silnou hlavou štátu, využijem svoje politické skúsenosti

16.06.2024 14:07

Nový prezident Peter Pellegrini považuje za svoju výhodu skutočnosť, že ako prvý politik v novodobej histórii zastával všetky tri najvyššie politické funkcie.

varechovy protest, protest proti interrupciam, umele prerusenie tehotenstva, interrupcie,

Interrupcií je na Slovensku najmenej za tri dekády. Ministerka zdravotníctva zvažuje schválenie interrupčnej tabletky

16.06.2024 12:35

Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková si nechá v otázke interrupčnej tabletky poradiť od koaličných partnerov.

väzeň, väzenie, mreže

V ruskej base zajali väzni dvoch dozorcov. Zasiahli špeciálne jednotky, útočníkov zabili

16.06.2024 11:40

Skupina šiestich mužov sa v nedeľu vo väzenskej väznici v Rostove na Done na juhozápade Ruska zmocnila dvoch dozorcov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 118
Celková čítanosť: 208097x
Priemerná čítanosť článkov: 1764x

Autor blogu

Odkazy