Ideologické spory

29. septembra 2021, janas, Napísané v zošite
Ach, tie naše ideologické spory…
Rozdielny pohľad na historické udalosti, na to, ako sa má riadiť štát a či vlastne existencia štátu je nutná. A rozdielne názory na kultúrno-etické otázky.
„Vieš, že sú veci, v ktorých s tebou súhlasím a sú veci, v ktorých sa vôbec nezhodneme“.
Priznávam, netuším kto z nás dvoch túto vetu vyslovil častejšie. Ale na tomto sme sa zhodli vždy.
A raz sme sa znova na niečom nezhodli. Bola chyba sa hneď po vystúpení z vlaku začať baviť o historickej udalosti, na ktorú nezdieľame rovnaký názor.
„Povadili sme sa pri Kofole“.
Bolo mi vynadané a vraj si mám zbaliť kufre a ísť „Na Západ“.
Urazila som sa a večer som mu vysvetlila dôvod prečo.
Tebe stojí za to sa so mnou hádať kvôli udalosti, ktorá sa udiala „Oveľa skôr“ Ako sme sa obaja narodili? Či sa hádať so mnou za politika, ktorý nemá ani len tušenia o tvojej existencií?. On s tebou nezaspával v jednej posteli a nevstal skôr len, preto, aby ti ožehlil šaty. A rovnako ani ten môj obľúbený politik nemá o mojej existencií, ani tušenia. A ak by som mala aj možnosť ho vidieť „Naživo“ Bola by som len jedna v dave. Je mnoho ľudí, ktorí by mu radi vyjadrili svoj obdiv a ja by som bola len jednou z nich. Neprišiel by na to miesto kvôli mne. Ty kvôli mne na dané miesto prídeš. On mi nedal svoje sako, keď mi je večer vonku zima. A  „Neochránil ma“ Pred tvormi z ktorých mám fobiu.  A všetky tie krásne spomienky…Prežili sme ich spolu.
Nechcem sa hádať s tebou kvôli politikom. A nechcem sa s tebou hádať vôbec.